- Més vistos
- Darrera visualització
Investigadors de UIC Barcelona presenten una guia ètica per a la gestió de riscos en administracions públiques
L’acte, dirigit a estudiants de Publicitat i Relacions Públiques, es va plantejar com un seminari de transferència del coneixement enfocat en l’ètica de la comunicació de crisi de la salut pública
Els investigadors Juan José Guardia, vicedegà de la Facultat de Dret, i Wendy R. Simon, professora de la Facultat d’Humanitats, van presentar dimecres passat, 24 de gener, a UIC Barcelona la “Guia ètica de les administracions públiques per a la gestió de riscos”. El document, disponible al web de la Universitat, forma part del projecte de recerca “Conflictes ètics en la gestió dels riscos per a la salut humana davant la incertesa de la ciència – RiskManagement”, que té el suport de la Fundació BBVA.
La sessió, impartida en anglès per als alumnes de 4t curs de Publicitat i Relacions Públiques, es va plantejar com un seminari de transferència del coneixement enfocat en l’ètica en la comunicació de la gestió d’una crisi sanitària, ja que aquest és un dels resultats del projecte.
“Aquesta guia es presenta com una eina essencial per als responsables de la presa de decisions, i ofereix orientació en un entorn en què l’ètica i la incertesa científica convergeixen”, explica Simon. “Amb aquesta recerca, des de la Universitat reafirmem el nostre compromís amb la recerca interdisciplinària i la promoció de l’ètica en la gestió pública”, conclou la investigadora.
A la presentació es va reflexionar sobre la intersecció entre ètica, comunicació, dret i gestió de riscos, gràcies a la participació dels estudiants. Segons els investigadors, “aquesta activitat anava dirigida a difondre els descobriments del projecte, amb l’objectiu de fomentar el diàleg constructiu amb els estudiants, sobre com cal integrar de manera efectiva els principis ètics en les polítiques públiques, que afecten la salut i el medi ambient”.
Com a conclusions, l’equip investigador destaca que la contribució dels alumnes en aquest seminari de transferència del coneixement “ha enriquit l’anàlisi detallada dels mecanismes que intervenen en la presa de decisions en un context d’incertesa científica”.
El projecte ha estat dirigit per Juan José Guardia Hernández com a investigador principal i ha explorat a fons la presa de decisions públiques en situacions en què la ciència manca de consens clar. Per a aquesta recerca s’ha comptat amb la participació dels professors Ignasi Belda, Isabel Morales, Belén Zárate, Ignacio Mcpherson i Wendy R. Simon.
L’esdeveniment va formar part del programa d’estudis de l’assignatura de Ethics and Deontology in Advertising and Public Relations del grau en Publicitat i Relacions Públiques, de la Facultat de Ciències de la Comunicació.