09/03/2022

Josep Lluis i Ginovart apel·la a la necessitat d’adaptar els plans d’estudi d’Arquitectura per donar resposta als canvis socials i a l’emergència climàtica

El director de UIC Barcelona School of Architecture va participar en una taula rodona sobre el present i el futur de l’Eixample organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera en la qual van intervenir els directors de totes les escoles d’Arquitectura de Catalunya

La societat actual afronta un canvi de paradigma social, econòmic i cultural que obliga les escoles d’Arquitectura a replantejar els plans d’estudi. És la tesi principal que, el 7 de març passat, va sostenir el director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluis i Ginovart, durant la seva intervenció en la taula rodona “Parlem de l’Eixample: espai urbà”. El debat, moderat per la periodista Catalina Serra, va estar organitzat per la Fundació Catalunya La Pedrera i hi van participar els directors de les sis escoles d’Arquitectura de Catalunya per analitzar l’evolució històrica del projecte urbanístic ideat per Ildefons Cerdà i els reptes que afronta en el present.

Directors

“La capacitat de les escoles d’Arquitectura per adaptar-se a la realitat és fonamental i hem de preguntar-nos què espera la societat de nosaltres. En l’essencial, els plans d’estudi d’Arquitectura han canviat poc durant dècades i hem de ser capaços d’adaptar-nos al context socioeconòmic actual i donar resposta a la fragilitat de les nostres ciutats”, va afirmar Josep Lluis i Ginovart.

Durant l’acte, els directors de la resta d’escoles d’Arquitectura catalanes (ETSAB, ETSAV, ETSA La Salle URL, UdG i URV) van incidir en el caràcter singular del model urbanístic de l’Eixample, referent per a tots els estudiants d’Arquitectura a Catalunya, i van analitzar el procés de transformació actual per adaptar-se al context d’emergència climàtica.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)