22/09/2023

La Facultat de Ciències de l’Educació acull el Green Dialogues Meeting

Del 19 al 22 de setembre, ha tingut lloc al Campus Sant Cugat el Green Dialogues Meeting, una reunió en el marc de la iniciativa innovadora Green Dialogues, un projecte de docència i recerca internacional en l’àmbit de la literatura ambiental infantil. En aquest programa, hi participa UIC Barcelona, la Universitat de Pàdua i la Western Norway University of Applied Sciences

Green Dialogues és un programa de docència i recerca internacional que afavoreix la col·laboració internacional en el camp de la literatura ambiental infantil. El principal objectiu del projecte és afavorir la col·laboració internacional en el camp de la literatura ambiental infantil per a la millora de la qualitat educativa. A més a més, facilita l’intercanvi de personal universitari entre les universitats col·laboradores: UIC Barcelona, la Universitat de Pàdua i la Western Norway University of Applied Sciences.

En el marc d’aquest projecte, UIC Barcelona ha acollit al Campus Sant Cugat el Green Dialogues Meeting, una reunió semestral entre les tres universitats que hi participen. Després de l’acte de benvinguda per part del degà de la Facultat de Ciències de l’Educació, Enric Vidal, i el vicerector de Recerca Innovació i Transferència del Coneixement, Conrado Aparicio, s’han iniciat una sèrie d’esdeveniments emmarcats en el projecte Green Dialogues. També van estar a la benvinguda Noor Alchikh, directora de Relacions Internacionals, Óscar Carbó, director del Centre de Transferència del Coneixement i Valorització de la Universitat i la professora d'Educació, Sílvia Albareda.

El programa ha inclòs visites a les instal·lacions del Campus, diverses trobades i una exposició de llibres analitzats per les investigadores i treballats en les assignatures de les tres universitats. Els participants de la trobada han pogut gaudir d’obres que conviden al lector a descobrir el valor del diàleg, a participar activament en el seu entorn i a repensar la relació de l’home amb els recursos i els altres éssers del planeta.

Durant el Green Dialogues Meeting, s’ha procurat afavorir un intercanvi real de pensaments i idees per estudiar com la literatura infantil representa la naturalesa i aprofundir en les connexions entre la diversitat lingüística i la sostenibilitat. Així mateix, la selecció d’obres per part de la secció d’Educació de la Biblioteca del Campus Sant Cugat ha servit per difondre el projecte i donar a conèixer aquests títols i els missatges que desprenen entre tota la comunitat universitària.

L’equip organitzador el lidera la professora Maria Pujol Valls i hi col·laboren, també, les professores Mariona Graell i Carme Balaguer, així com Mònica Luque Xicota i Mariloli Cámara, coordinadores de mobilitat del Servei de Relacions Internacionals.