- Més vistos
- Darrera visualització
La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut incorpora una desena de nous professors a la seva plantilla
Aquest curs s’han incorporat deu nous professors a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut en algun dels quatre departaments que hi ha. Al Departament de Ciències Bàsiques s’hi han incorporat el Dr. Miguel Baena, el Dr. Bernhard Knapp, la Sra. Nuria Matilla, la Sra. Helena Muley i la Dra. Carmen Peralta. Al Departament de Fisioteràpia s’hi han incorporat la Sra. Marta Amor i la Sra. Almudena Medina. Al Departament d’Infermeria s’hi han incorporat la Dra. Mireia Llauradó i la Sra. Laia Wennberg. Al Departament de Medicina s’hi ha incorporat el Dr. Felipe Macías.
D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Marta Amor, Miguel Baena, Bernhard Knapp, Mireia Llauradó, Felipe Macías, Nuria Matilla, Almudena Medina, Helena Muley, Carmen Peralta i Laia Wennberg.
Marta Amor és professora auxiliar del Departament de Fisioteràpia. És graduada en Fisioteràpia per la Universitat de La Corunya amb premi extraordinari de la seva promoció. Està cursant el Màster d’especialització en Fisioteràpia Pediàtrica a UIC Barcelona i ha treballat com a fisioterapeuta a Santiago de Compostel·la.
El Dr. Miguel Baena és professor ajudant doctor al Departament de Ciències Bàsiques. És llicenciat en Biologia, i màster i doctor en Biomedicina per la Universitat de Barcelona. La seva tesi va tractar els possibles efectes metabòlics induïts com a conseqüència d’un consum prolongat de begudes edulcorades en models d’experimentació animal. També ha estat investigador postdoctoral a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, on va analitzar el possible paper de la fructosa com a agent carcinogènic a nivell hepàtic en rosegadors; així com un possible efecte protector del resveratrol davant aquest procés fisiopatològic
El Dr. Bernhard Knapp es professor col·laborador del Departament de Ciències Bàsiques en el camp de la Bioinformàtica. Va estudiar Bioinformàtica i Immunologia Computacional a Hagenberg, Heidelberg i Viena. Abans de treballar a UIC Barcelona era investigador a la Universitat d’Oxford. La seva recerca es refereix a la modelització molecular i simulacions de parts essencials del sistema immunitari humà com, per exemple, receptors de cèl·lules T i anticossos.
La Dra. Mireia Llauradó és professora lectora del Departament d’Infermeria. És doctora en Infermeria sobre cures en el pacient crític per la Universitat Rovira i Virgili. Ha treballat durant diversos anys en l’àmbit hospitalari com a infermera i com a infermera de recerca en cures intensives dels hospitals Joan XXIII de Tarragona i Vall d’Hebron de Barcelona i com a professora associada a la Facultat d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili. La seva recerca se centra en la seguretat del pacient en cures intensives. És membre electe de la secció Nurse & Health Allied Professionals de l’European Society of Intensive Care Medicine i coordinadora del Grup de Treball Infercrítics de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica.
El Dr. Felipe Macías és professor ajudant doctor del Departament de Medicina. És llicenciat en Medicina per la Pontifícia Universitat Javierana de Colòmbia, Màster en Salut Pública i Gestió Sanitària per la Universitat de Copenhaguen, la Universitat de Granada i l’Escola Andalusa de Salut Pública. Doctor en Biomedicina per la Universitat Pompeu Fabra. Després de finalitzar els seus estudis en Medicina va orientar la seva formació cap a la salut pública i la recerca biomèdica. Com a docent, ha exercit de professor instructor al Departament d’Epidemiologia Clínica i Bioestadística de la Facultat de Medicina de la Pontifícia Universitat Javierana de Colòmbia i com a director encarregat del Departament de Medicina Preventiva i Social. Recentment ha finalitzat una estada al Servei de Sistemes d’Informació Sanitària de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Ha fet la seva tesi en el camp de les desigualtats socials en salut. Les principals línies d’investigació en les que ha treballat són les malalties cròniques no transmissibles, el tabaquisme i les desigualtats.
Nuria Matilla és ajudant de recerca en l’Àrea de Bioestadística del Departament de Ciències Bàsiques. És graduada en Ciències Biomèdiques per la Universitat de Barcelona i Màster en Salut Pública per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment, està fent la seva tesi doctoral en l’àrea de Bioestadística amb el Dr. Jose M. Martínez-Sánchez.
Almudena Medina és professora ajudant del Departament de Fisioteràpia. És graduada en Fisioteràpia, especialitzada en Fisioteràpia Neurològica per la Universitat Ramon Llull. Màster en Investigació Traslacional en Fisioteràpia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Fa tres anys que fa de fisioterapeuta col·laboradora al Parc Sanitari Pere Virgili, on fa pràctica clínica i ha dut a terme un projecte pilot sobre pacients en fase subaguda d’ictus. Actualment fa la tesi doctoral en ciències de la salut, i desenvolupa un protocol d’equilibri en pacients en fase subaguda d’ictus.
Helena Muley és ajudant de recerca al Departament de Ciències Bàsiques. És llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i màster en Investigació Bàsica i Biomedicina per la Universitat Internacional de Catalunya. La seva recerca es basa en l’estudi de la implicació de la proteïna carnitina palmitoiltransferasa 1c (CPT1c) en el metabolisme de les ceramides.
La Dra. Carmen Peralta és professora col·laboradora del Departament de Ciències Bàsiques. És investigadora sènior de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, i la seva recerca se centra en la fisiopatologia i en la recerca d’estratègies farmacològiques i quirúrgiques que protegeixen els òrgans, teixits i cèl·lules enfront del dany que pateixen quan es conserven ex vivo per fins terapèutics i de recerca, inclòs trasplantament, teràpia cel·lular i estudis de toxicitat. Ha publicat un centenar d’articles en revistes d’impacte i ha participat en més de cent congressos nacionals i internacionals. Ha participat en trenta-sis projectes de R + D finançats en convocatòries públiques nacionals i internacionals i ha participat en deu contractes d’I + D d’especial rellevància amb empreses i/o administracions. Disposa de tres patents amb contractes de llicència establerts amb empreses per a la seva aplicació en el sector sanitari i és fundadora d’una spin-off Transplant Biomedicals. Té l’acreditació de professora agregada per l’AQU. Ha dirigit tretze tesis doctorals i és avaluadora de projectes de recerca finançats per diversos organismes nacionals i internacionals. És membre editorial i revisora habitual de revistes internacionals indexades al SCI i amb gran rellevància i factor d’impacte i ha participat en diferents comitès i representacions internacionals.
Laia Wennberg és professora ajudant del Departament d’Infermeria. És diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona, amb Màster en Salut Pública a la Universitat Pompeu Fabra i Màster en Salut i Benestar Comunitari a la Universitat Autònoma de Barcelona. Està fent el doctorat en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat al servei d’oncologia de l’Hospital del Mar i al servei d’urgències de l’Hospital de Granollers.