- Més vistos
- Darrera visualització
La UIC reuneix juristes i empresaris per analitzar a fons la nova reforma fiscal
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha clausurat la jornada, acte oficial de presentació del Màster en Planificació i Assessorament Jurídic-Fiscal de la UIC.
Ponents de primer nivell de l'àmbit jurídic i empresarial han intervingut avui en la Jornada "Empresa i Fiscalitat davant la sortida de la crisi", que ha organitzat la Facultat de Dret de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) amb la col·laboració de Cuatrecasas Gonçalves Pereira i Molins & Silva.
Davant d'un auditori de prop de 300 persones, l’advocat Jesús-María Silva, catedràtic de Dret Penal de la UPF, ha ofert una ponència sobre el delicte fiscal. Així mateix, també hi han intervingut el Dr. Luis Manuel Alonso, catedràtic de Dret Financer de la UB, que ha parlat dels reptes de la reforma fiscal la proposta del qual està ultimant el Govern, i l'advocat Alfredo Domínguez, que s'ha referit a la Compliance penal.
Al migdia ha tingut lloc una taula rodona sobre Fiscalitat, creixement i competitivitat, moderada pel Sr. Andrés Tejero Sala, Director General de l'Institut de l'Empresa Familiar Components (IEF), en què han participat el Sr. Mariano Puig Planas, President emèrit de Corporació Puig; el Sr. José M. Serra, President del Grupo de Catalana Occidente, y el Sr. Fernando Casado Juan, Director General del Consell Empresarial per a la Competitivitat.
La jornada, que s'ha fet com a acte oficial de presentació del Màster en Planificación i Assessorament Jurídic-Fiscal de la UIC, ha estat clausurada per l'Hble. Conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Sr. Germà Gordó, acompanyat pel Dr. Javier Junceda, degà de la Facultat de Dret de la UIC, i pel Sr. Carles Puig, soci de Cuatrecasas Gonçalves Pereira, col·laboradors de la jornada.
El conseller ha destacat en el seu discurs que “normalment la fiscalitat s’associa a obligació: a mi m’agrada més enfocar-la des del punt de vista del dret”. A continuació, ha manifestat que “és necessari que ens preguntem si tenim un tractament fiscal homologable al dels països més avançats, no només pel que al repartiment territorial es refereix sinó, també, respecte a la carga impositiva individual i als serveis que es reben a canvi”. Així mateix, ha aplaudit l’impuls del Màster en Planificació Fiscal de la UIC, per la orientació que ofereix als professionals en aquesta matèria.
Respecte al Màster, Carles Puig ha manifestat que "l'assessoria fiscal qualificada és una de les sortides professionals amb més possibilitats. Per assolir un nivell d'excel·lència en aquesta matèria no són suficients els coneixements i la pràctica que resulten dels estudis universitaris. Qui vulgui ser competitiu en aquest mercat ha de completar la seva formació cursant un màster especialitzat".
Per la seva banda, Junceda ha declarat que "ha estat un privilegi reunir en un mateix fòrum tots els vessants de la propera reforma fiscal: d'una banda, juristes de primera fila. I, de l'altra, empresaris la visió dels quals és important perquè són subjectes passius en aquests canvis que afectaran al nostre panorama fiscal".