08/04/2016

L'alimentació per al cervell, sessió central de la Setmana Saludable 2016

En el marc de la Setmana Saludable, UIC Barcelona + Saludable va organitzar la conferència “Alimentació per al cervell”, a càrrec del Dr. Alex Guerrero Roca, de Medycsa. I va deixar clar que la clau de l’èxit en la salut és la prevenció de la malaltia.

Durant la seva intervenció, el ​​Dr. Guerrero va afirmar: “El cervell és el 2 % de la nostra mida, però consumeix el 20 % de la nostra energia”. Per això, és important mantenir una bona alimentació que doti el principal òrgan del sistema nerviós del que és necessari perquè funcioni tan bé com pugui.

Una bona dieta frena el deteriorament cognitiu i fa que “perdem facultats més tard”, va dir Alex Guerrero. Al llarg de la conferència, va enumerar i analitzar els aliments més favorables per al cervell, però en va destacar uns que considera estrella: l’omega 3 –que trobem en el peix blau–, la cúrcuma –que es pot fer servir com a substitut de la sal– i el te verd.

A més a més d’una bona dieta, per mantenir el cervell sa, hem de cuidar la nostra salut mental, evitar el tabac, l’estrès i dormir bé.

Aquesta conferència ha estat l’acte central de la Setmana Saludable. Durant aquests dies s’ha volgut mostrar que UIC Barcelona vol ser una universitat saludable amb propostes –una per dia– que animen a cuidar el cos, deixar de fumar o fer esport, entre d’altres.

Al Campus Sant Cugat, per promoure l’esport precisament, es va fer un entrenament obert a tota la comunitat universitària en el qual van col·laborar Nike Running i l’atleta Nacho Cáceres. S’hi van inscriure més de quaranta persones i els assistents van poder provar nous productes Nike.