- Més vistos
- Darrera visualització
L'estudi Arquitectura-G, format per professors i alumni de la School of Architecture, guardonat amb el Premi Arquitecte Emergent Mies van der Rohe 2015
Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes i Igor Urdampilleta, integrants de l'estudi català Arquitectura-G, alumnis i professors de la School of Architecture, van rebre el prestigiós Premi a l'Arquitecte Emergent Mies van der Rohe 2015 per l'obra "Casa Luz" el 8 de maig passat al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona.
Cino Zucchi, president del jurat, va destacar la simplicitat i la claredat dels espais, l'alta qualitat ambiental i la paleta de colors resultant a la Casa Luz: "Aquest projecte demostra que la bona arquitectura no ha de ser necessàriament inaccessible econòmicament".
La Casa Luz de Cilleros (Càceres) és una reforma integral en la qual es mantenen les façanes. Tal com Arquitectura-G relata: "L'estructura i la construcció són d'una senzillesa aclaparadora. L'obra mostra la seva materialitat sense complexos i contrasta de forma deliberada amb les textures irregulars de la tàpia i de la pedra, que s'han pintat a la calç. S'ha buscat una atmosfera on el color vermell de la ceràmica i el verd intens del bedoll predominin, i sigui la llum que a través d'aquests materials banyi de diferents matisos les parets i els terres al llarg del dia. El mateix material ceràmic ens dóna la textura i el color càlid desitjat, per la qual cosa no van ser necessaris pintures ni falsos sostres".
La Filharmònica de Szczecin, obra del també despatx català Barozzi Veiga, professors de la School of Architecture en el curs 2008-2009, es va imposar a les altres quatre finalistes i es va alçar amb el premi Mies van der Rohe 2015. El disseny, com destaquen els arquitectes, ve marcat pel context on es troba: "per la verticalitat dels edificis residencials de la ciutat, per la monumentalitat dels detalls verticals de les esglésies neogòtiques i els pesats volums dels edificis classicistes, per les torres que n'esquitxen l'horitzó i les grues del port".
Tant les obres guanyadores com la resta d'obres seleccionades per a aquesta edició dels Mies van der Rohe es podran veure fins al 9 de juny al MHUBA Oliva Artés Centre (Parc Central del Poblenou), en una exposició concebuda per l'arquitecte Jorge Vidal, professor de Foros de la School of Architecture.
L'European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award és un certamen biennal l'objectiu principal del qual és reconèixer i elogiar l'excel·lència en l'àmbit de l'arquitectura i destacar la important aportació dels professionals europeus al desenvolupament de nous conceptes i tecnologies. La primera edició es va celebrar el 1988; a partir del 2000 es premia també l'obra de joves professionals amb la Menció Especial Arquitecte Emergent, i des del 2001 el premi s'ha convertit en el premi d'arquitectura oficial de la Unió Europea.