06/05/2022

L’Executive Education Forum UIC Barcelona 2022 - Challenges in Health aconsegueix per segon any consecutiu ser el pont entre el sector corporatiu i la universitat

Durant tres dies, 60 experts han analitzat els reptes del sector de la salut amb una visió de 360º en la 2a edició de l’Executive Education Forum UIC Barcelona - Challenges In Health

UIC Barcelona ha celebrat la segona edició de l'Executive Education Forum UIC Barcelona, centrada enguany en els reptes en l’àmbit de la salut. De nou en format en línia, les taules rodones han tingut lloc els dies 4, 5 i 6 de maig, amb la participació de seixanta ponents. Després de l’èxit de la primera edició, el congrés ha reunit professionals, investigadors i veus reconegudes de corporacions nacionals i internacionals, així com emprenedors que han llançat negocis d’èxit.

El fòrum, sota el títol Executive Education Forum - Challenges in Health, ha proporcionat noves maneres d’entendre el coneixement i la recerca d’àmbits relacionats amb el sector de les ciències de la salut, en relació, al seu torn, amb el dia a dia del sector corporatiu. Sota el subtítol Challenges in Health, a través de deu taules rodones i una ponència magistral, durant tres dies els diferents ponents han emplaçat els participants a reflexionar sobre el sector en temes de rabiosa actualitat: malalties infeccioses, gestió sanitària efectiva, emprenedoria i inversió.

Amb caràcter internacional, dirigit a l’entorn acadèmic i amb l’objectiu de ser el nexe entre el món empresarial i l’acadèmia, el fòrum ha atret assistents d’àmbits molt diversos, així com estudiants de UIC Barcelona, especialment de les titulacions de l’àmbit biosanitari.

En l’obertura del fòrum, la Sra. Meritxell Budó, secretària d’Atenció Sanitària i Participació de la Generalitat de Catalunya, va destacar que “aquestes jornades obriran una porta a un intercanvi de coneixements excepcionals en salut que ens acostaran a una societat més inclusiva, eficient i sostenible”.

D’altra banda, com a colofó del segon dia del fòrum, el Dr. Josep Argemí, rector emèrit de UIC Barcelona i catedràtic de Pediatria, presentat pel reconegut Dr. Rafael I. Barraquer, director mèdic del Centre d’Oftalmologia Barraquer, va aprofundir en el vessant més abstracte de la trobada: el transhumanisme. Durant els gairebé seixanta minuts de ponència, el Dr. Argemí va tractar amb una delicada fermesa el rostre més humà de la recerca i el coneixement mèdic.

Totes les taules i ponències han lligat la temàtica tractada amb cadascun dels màsters de ciències de la salut de UIC Barcelona.