14/11/2024

Márcio Donadio participa en el IX Congrés de la SEFIP amb una ponència sobre malalties respiratòries cròniques en nens

L’investigador ha subratllat la necessitat de personalitzar els programes de fisioteràpia, definint uns objectius clars que promoguin la salut general, minimitzin els riscos de complicacions associades a la malaltia i permetin als nens gaudir de més bona qualitat de vida

Del 7 al 9 de novembre s’ha celebrat a Madrid el IX Congrés de la Societat Espanyola de Fisioteràpia en Pediatria (SEFIP), que ha reunit professionals destacats de l’àmbit sanitari per debatre sobre els avanços i els reptes en l’atenció fisioterapèutica dels més petits. El programa de ponències va incloure la intervenció de Márcio Donadio, subdirector del Departament de Fisioteràpia, qui va presentar la ponència titulada “Estratègies de valoració de la capacitat d’exercici en nens amb malaltia respiratòria crònica”.

La intervenció de Donadio va abordar la importància de seleccionar les estratègies més adequades per avaluar la capacitat d’exercici en nens que pateixen malalties respiratòries cròniques. Com va destacar l’investigador, “aquest enfocament no sols permet conèixer la condició física dels pacients, sinó també identificar els factors que contribueixen a la intolerància a l’esforç, establir pronòstics més precisos i dissenyar programes d’exercici personalitzats”.

La ponència presentada va subratllar la necessitat de personalitzar els programes de fisioteràpia, establint objectius clars que promoguin la salut general, minimitzin els riscos de complicacions associades a la malaltia. La ponència, a més a més, també va destacar la rellevància del treball conjunt entre l’àmbit acadèmic i l’assistencial per aconseguir avanços en l’atenció a la població pediàtrica amb malalties cròniques, que els permetin gaudir d’una més bona qualitat de vida.

L’esdeveniment, celebrat a Madrid, és considerat un dels principals punts de trobada per a especialistes en fisioteràpia pediàtrica a Espanya i Europa. Enguany, el congrés va reunir més de 500 professionals, entre fisioterapeutes, investigadors i estudiants, per compartir coneixements i experiències en un espai que fomenta la innovació i l’intercanvi científic.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)