19/12/2014

Maria Mut: «Un doble grau amb Humanitats és una magnífica oportunitat per a l’estudiant»

El 21 de novembre passat la Facultat d’Humanitats va celebrar la Jornada “Humanitza’t… i fes el que vulguis”, l’objectiu de la qual és mostrar l’ampli ventall de sortides professionals que ofereixen les Humanitats. La cita va incloure una taula rodona en què els professors Pedro García del Barrio, Josep Corcó i Maria Mut van explicar els avantatges d’estudiar un doble grau.

En aquesta jornada, coordinada per la professora de la facultat Laura Saenz, els nois i les noies de batxillerat van tenir diferents tallers que giraven entorn a algun àmbit de la cultura i estaven dirigits per Roberta Tenci, coordinadora de  programes culturals, i Josep Font Sentias, gestor cultural que ha estat director del Museu de Granollers i soci fundador de l’empresa ARTImetria.

A l’última sessió, tant el professor Pedro García del Barrio com el professor Josep Corcó i la professora Maria Mut, coordinadors dels diferents dobles graus amb Humanitats (amb ADE, Educació i Dret, respectivament), coincidien que seguir aquest línia d’estudi marca la diferència. Mut va posar com a exemple el fet que als Estats Units les universitats més prestigioses estudien Dret i Humanitats conjuntament: els primers anys reben una base humanista i els darrers anys, una de jurídica.

La professora Maria Mut, va explicar que “un doble grau és una magnífica oportunitat per a l’estudiant. Obté una doble titulació en poc temps”. Per aquest motiu –va seguir explicant– la UIC fa una perfecta complementació dels dobles graus, sense solapament d’assignatures ni repeticions i amb horaris assequibles.

El grau d’Humanitats amb Dret que coordina l’esmentada professora és dels millors exemples de coherència i complementarietat de dos graus que encaixen perfectament. “Un advocat centrat únicament en la llei –va dir la professora Mut– no serà capaç, per exemple, d’elaborar una gran estratègia de defensa. En canvi, un jutge que coneix bé una determinada cultura o religió, amb una bona base humanista, pot prendre decisions molt més beneficioses, des d’un punt de vista social”.

Com cada any, l’objectiu de la jornada “Humanitza’t… i fes el que vulguis” era mostrar a nois i noies de batxillerat l’ampli ventall de sortides professionals que ofereixen les Humanitats en àmbits com la gestió de la cultura, la cooperació, el desenvolupament, les relacions interculturals i la comunicació cultural.