El conveni signat per la Fundació Bosch Aymerich, UIC Barcelona i el BIST vol donar, amb la figura dels FBA Fellows, un impuls especial a la recerca i la docència d’excel·lència en els àmbits de la salut —en particular, de la medicina de precisió— i del medi ambient —en concret, de la sostenibilitat, incloent-hi l’energètica. La societat actual enfronta reptes complexos en aquests àmbits, dels quals és bon exemple la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19. Per abordar-los es requereix una perspectiva transversal i multidisciplinària per impulsar la recerca de frontera i millorar la formació de les noves generacions d’investigadors i de professionals.
El Campus Sant Cugat acull 11 dels 25 grups de recerca reconeguts de UIC Barcelona, els quals centren la seva recerca en diverses àrees de l’àmbit de la salut com biomaterials, regeneració de teixits, envelliment, metabolisme, fisioteràpia o polítiques sanitàries, entre d’altres. A més a més, la nostra universitat també té set càtedres empresa-universitat vinculades a l’àmbit de la salut a través de les quals vehicula les col·laboracions amb el sector privat.
D’altra banda, la School of Architecture prioritza la recerca sobre sostenibilitat i resiliència conscient de la progressiva i insostenible urbanització del planeta. Motiu pel qual té dos grups de recerca focalitzats en Arquitectures Genètiques i Community based Urbanism, un Laboratori de recerca en Innovació Tecnològica en Edificació Industrial i Sostenible i té en projecte la constitució d’un Institut de Recerca en Arquitectura i Urbanisme Sostenible.
El Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) és una institució de recerca multidisciplinària que aplega diversos centre de recerca catalans d'excel·lència a nivell europeu i mundial. Una part important de la recerca del BIST gira, precisament, al voltant de dos dels reptes globals fonamentals i interrelacionats en la societat actual: la salut humana i la sostenibilitat mediambiental i energètica.
Per a la nostra universitat, aquesta col·laboració és una magnífica oportunitat de captació del millor talent investigador per incorporar a la seva docència d’excel·lència, seguint el seu model de
tenure track.