01/06/2022

Neolith i el grup de recerca LITEIS de UIC Barcelona inicien una aliança per aconseguir més innovació i sostenibilitat en l’arquitectura

Neolith i el grup de recerca LITEIS de UIC Barcelona han aconseguit un acord de col·laboració per investigar sobre façanes arquitectòniques innovadores i sostenibles. A la signatura de l’acord, hi han estat presents, per part de Neolith, José Luis Ramón (CEO) i David Bueno (CTO), i per part de UIC Barcelona, el rector Dr. Alfonso Méndiz, acompanyat del catedràtic de UIC Barcelona School of Architecture Vicenç Sarrablo, i dels professors de l’escola d’arquitectura Jordi Roviras i Cristina García Castelao.

En paraules de José Luis Ramón, “a Grupo Neolith no deixem d’evolucionar, d’investigar i desenvolupar noves tecnologies. Volem seguir inspirant i creant espais vius que es gaudeixin plenament. Volem fer realitat edificis i entorns sostenibles perquè visquem en noves ciutats. Volem col·laborar amb la societat de manera responsable i construir futur per a tothom”.

Per part seva, el rector de UIC Barcelona, Alfonso Méndiz, ha declarat que des de la Universitat “estem molt alineats amb l’esperit de Neolith i és una satisfacció poder col·laborar-hi, amb ells compartim atributs distintius, com són l’aposta per la innovació i la sostenibilitat”.

Neolith és la marca líder global en pedra sinteritzada. Una superfície arquitectònica revolucionària i innovadora, amb característiques tècniques superiors, feta de primeres matèries 100 % naturals. Des de la seva creació el 2009, Neolith ha esdevingut la millor solució per a espais d’interior i exterior, perquè combina un disseny exquisit amb una alta funcionalitat.

L’activitat científica del Grup LITEIS es basa principalment en la innovació i el desenvolupament de nous sistemes constructius capaços de donar resposta a les necessitats actuals de sostenibilitat i industrialització de l’arquitectura vinculats a l’habitatge i al patrimoni arquitectònic. Els seus punts forts són les múltiples col·laboracions amb la indústria del sector de la construcció, la capacitat per aconseguir demostradors arquitectònics per posar a prova les innovacions desenvolupades i una àmplia experiència en la producció de patents amb explotació de resultats.