15/07/2016

Primeres Jornades de Formació i Networking en Internacionalització

Dimecres van tenir lloc les Primeres Jornades de Formació i Networking en Internacionalització de UIC Barcelona, impulsades conjuntament per Relacions Internacionals i el Rectorat. Aquestes jornades s’adreçaven a tots els actors de la Universitat implicats d’alguna manera en la internacionalització de UIC Barcelona, amb la finalitat d’intercanviar experiències, compartir bones pràctiques i fixar la mirada als objectius per al proper curs.  

L’acte el va obrir el rector, el Dr. Xavier Gil, que va destacar la importància de la internacionalització, un dels eixos del pla estratègic de UIC Barcelona. El rector va insistir que la internacionalització no és un element decoratiu ni accessori, i per això va explicar la importància de la nova figura responsable de l’eix internacional que s’ha designat a totes les juntes de centre de les facultats.

Tot seguit, la vicerectora de Comunitat Universitària, la Dra. Belén Zárate, va explicar a fons aquest eix del Pla Estratègic als assistents, entre els quals hi havia els coordinadors acadèmics de mobilitat de cada facultat, així com el membre de la junta de govern de cada facultat designat especialment per liderar tota l’estratègia internacional. Al seu torn, la directora de Relacions Internacionals, Isabel Pera, va donar dades molt positives sobre el creixement en la internacionalització durant aquest curs: enguany, hem passat de tenir dues dobles titulacions a vuit, i el creixement de la mobilitat internacional (outgoing i incoming) ha estat del 31 %, entre d’altres dades significatives.

Després del bloc institucional, van venir els casos pràctics de la mà de les facultats. Jasmina Berbegal, de la Facultat d’ADE, va explicar l’èxit de la doble titulació d’ADE amb el Politècnico di Torino. Carlos Velilla, de la Facultat de Ciències de la Comunicació, va parlar de les dues dobles titulacions de Comunicació amb el Iona College de Nova York. I María Mut, de la Facultat de Dret, de les dues dobles titulacions de Dret també amb el Iona College. Carmen Mendonza, de la School of Architecture, va parlar de la doble titulació d’Arquitectura amb la Universitat de Belgrano (Buenos Aires). Per acabar, Pilar Fuster va exposar el cas d’èxit de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut amb la Savonia University of Applied Sciences, universitat finlandesa amb la qual hem establert conveni a través del departament d’Infermeria.

Després d’aquest bloc comú, en què es van reunir unes trenta persones, van tenir lloc tallers específics. D’una banda, es van reunir els responsables del tema internacional a les juntes de centre, i es va explicar a fons aquest nou rol de la mà de facultats que ja ho tenen implementat; en aquest sentit, Sandra Fernández va exposar el cas d’Odontologia com a  vicedegana de Relacions Institucionals i Internacionals i Carmen Mendoza com a subidrectora de Relacions Internacionals a la School of Architecture. Paral·lelament, també els coordinadors de mobilitat es van reunir per treballar conjuntament. La trobada va ser una excel·lent ocasió per compartir el creixement internacional de la Universitat i fer networking, a través de l’intercanvi d’experiències.