- Més vistos
- Darrera visualització
RecerCaixa lliura dos ajuts a dos projectes d’Arquitectura i d’Infermeria de UIC Barcelona
L’Obra Social ”la Caixa” i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques van lliurar dimecres passat dos dels dinou nous ajuts de la convocatòria del 2015 del programa RecerCaixa a investigadors de UIC Barcelona. Aquest programa ha destinat un total d’1,6 milions d’euros a dinou projectes en una convocatòria en què s’han presentat un total de 211 memòries de 42 centres.
El Grup de Recerca en Regeneració de Territoris Intermedis (RIL, per les sigles en anglès) de la School of Architecture ha estat un dels grups de recerca seleccionats. Està coordinat per Pere Vall, director de l’escola d’arquitectura de UIC Barcelona, i el componen Marta Benages, Raquel Colacios, Álvaro Cuéllar, Xavier Garcia, Carmen Mendoza i, de la Universitat de Girona, David Pavón i Anna Ribas. El grup de recerca RIL va presentar el projecte “Marco metodológico de soporte a la toma de decisiones para la rehabilitación participada de los corredores fluviales urbanos”. L’objectiu general d’aquest projecte és desenvolupar un marc metodològic de suport a la presa de decisions per a la rehabilitació participada dels corredors fluvials urbans, dirigit a les administracions locals i regionals amb responsabilitat en el planejament i la gestió dels rius.
El projecte presentat en l’àmbit de la infermeria el lidera la Dra. Cristina Monforte, directora del Departament d’Infermeria de UIC Barcelona, i formen part de l’equip investigador el Dr. Albert Balaguer, Mariona Guerrero, el Dr. Josep Porta i Andrea Rodríguez. Porta per títol “Sufrimiento al final de la vida: Comprender para aliviar. (Dignidad percibida, deseo de control y deseo de adelantar la muerte en pacientes con cáncer avanzado)”. La percepció de la nostra pròpia dignitat és essencial pel benestar personal. Amb freqüència, els pacients amb malaltia crònica o avançada veuen deteriorat el seu sentit de dignitat. És la primera vegada que s’estudien aquests aspectes (sofriment, dignitat, desig de morir) amb aquest abordatge pioner, multidimensional i multidisciplinari (des de la psicologia, la medicina, la infermeria, l’oncologia) i amb una metodologia científica quantitativa i qualitativa.