27/06/2014

Tercera edició dels premis CEIM a l'ESARQ-UIC

El projecte Big Nonia 1, realitzat per alumnes de l'assignatura de Sostenibilitat de l'ESARQ-UIC, va ser el guanyador de la tercera edició dels premis Càtedra d'Edificació Industrialitzada i Medi ambient (CEIM), que va tenir lloc el 29 d'octubre passat a la Universitat.

L’arquitecta Teresa Batlle, en representació de Pich Aguilera Arquitectos , i Jordi Bolea, de Rockwool –totes dues empreses patrocinadores de la càtedra–, van lliurar els premis als millors projectes presentats pels estudiants en el marc de l’assignatura.

El projecte Big Nonia 1, dels alumnes Manel Quiñones, Nacho Vallhonrat y Miguel Pujol, va ser el projecte guanyador de la tercera edició dels CEIM ja que, segons el jurat, “destaca per la potencialitat i senzillesa que genera. Destaca, del treball que s’ha fet, les passarel·les i la integració entre espai exterior i interior, així com la millora del seu comportament bioclimàtic. I es genera un espai interessant a la planta baixa. Aconsegueix ser una proposta amb una reducció de costos i qualitat a l’interior de l’edifici”.

Així mateix, es va atorgar un accèssit al projecte dels alumnes Lara Pérez, Anna Perramón i Sergi Pujadó perquè “la proposta destaca pel treball que s’ha fet, el qual consisteix en un projecte de rehabilitació energètica amb una solució flexible. Inclou la capacitat en la integració arquitectònica dels sistemes energètics actius a través de plaques fotovoltaiques. No obstant això, requereix un aprofundiment en els sistemes tecnològics”.

Aquest curs, els projectes presentats s’han focalitzat en la rehabilitació energètica dels edificis Gamma i Delta del Campus Barcelona de la UIC. El primer premi consisteix en un val regal de la Cooperativa del Col·legi d’Arquitectes Jordi Capell per valor de 500 €, i l’accèssit, en un val per valor de 300 €.

Amb la càtedra CEIM, que té l’impuls de Pich Architects i el patrocini de Rockwool, l’ESARQ-UIC vol atendre les necessitats del mercat i cooperar en una àrea cientificotecnològica més àmplia que la que pugui establir-se en un projecte de R+D, amb tres àmbits clars d’actuació: la formació, la generació de coneixement i la transferència de tecnologia i coneixement. La CEIM té per objectiu establir vies de col·laboració i de desenvolupament conjunt entre la UIC i les diferents empreses i entitats del sector de l’edificació, per tal d’obtenir un resultat significatiu en la sostenibilitat i respecte al medi ambient.