09/06/2022

UIC Barcelona aconsegueix quatre medalles en els Campionats d’Espanya Universitaris

Un total de 16 alumnes han representat la Universitat aquest curs en els campionats nacionals, en els quals ha destacat Marina García, en natació i Ewen Toulgoat, en atletisme

Atletisme, handbol, escalada, natació i taekwondo. Aquests han estat els esports amb els quals UIC Barcelona ha participat en els Campionats d’Espanya Universitaris 2021-2022. La Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia (UCAM) ha estat la universitat organitzadora de 20 de les 28 modalitats, amb motiu del seu 20è aniversari.

A la nostra universitat, destaquen sobretot les tres medalles aconseguides per Marina García, alumna de Fisioteràpia, en el Campionat d’Espanya Universitari de natació celebrat a Torre Pacheco (Múrcia). Una gran actuació de l’estudiant que va acabar amb un or en la prova de 50 metres llisos i dues plates en les proves de 100 metres braça i 100 estils.

Per la seva banda, Ewen Toulgoat, alumne de Fisioteràpia, també va aconseguir pujar al podi amb un bronze en atletisme en la prova dels 5.000 metres llisos, amb un temps de 14:52:99. I Aitziber Urrutia, alumna d’Infermeria, va quedar en 5a posició en el Campionat d’Espanya Universitari d’escalada, que es va celebrar a València.

Ewen Toulgoat

Cal fer un esment especial també per a l’equip d’handbol masculí per ser el primer equip que representa UIC Barcelona a escala nacional, després d’haver guanyat la medalla de plata a Catalunya. Els estudiants van aconseguir una victòria contra la Universitat de Saragossa i dues derrotes contra la UCAM i la Universitat Politècnica de Madrid (UPM).

Altres alumnes que han participat en la competició han estat Daniel Díaz, alumne de Bioenginyeria, en la modalitat de perxa i Sonia Aceña, alumna de Fisioteràpia, en taekwondo.