09/04/2021

UIC Barcelona acull la presentació virtual de la ‘Guia interreligiosa de bones pràctiques en cultura climàtica’

La guia està formada per un compendi de 48 iniciatives presentades per entitats de 13 religions o comunitats espirituals diferents presents a Catalunya

El 25 de febrer passat, la Universitat va acollir la presentació en línia de la Guia interreligiosa de bones pràctiques en cultura climàtica, en què també es recull el Manifest interreligiós en cultura climàtica.

Aquesta publicació està vinculada amb el projecte de recerca “Participen les religions presents a Catalunya en la cultura climàtica?”, projecte 2018 RELIG 00005 finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya amb ajuts per a projectes de recerca en l’àmbit de la diversitat religiosa (línia ajuts RELIG).

El projecte de recerca ha està liderat per la investigadora principal: Dra. Sílvia Albareda, però ha estat un projecte interdisciplinari i interuniversitari que ha tingut la participació d’investigadors de la Universitat de Barcelona, la Universitat de Navarra i la Universitat d’Alcalà.

La “Guia interreligiosa de bones pràctiques en cultura climàtica” és un compendi de 48 iniciatives presentades per entitats de 13 religions o comunitats espirituals diferents presents a Catalunya. En aquest sentit, l’objectiu de la publicació de la guia és contribuir a fer visible què fan totes les religions presents a Catalunya per tenir cura del planeta.

Així mateix, la guia pretén mostrar que des de les entitats religioses s’estan fent moltes accions que contribueixen a desenvolupar una cultura climàtica. Malgrat que les espiritualitats tenen creences diferents, a la pràctica hi ha una cultura climàtica comuna.

A l’acte de presentació, que es va desenvolupar de manera virtual, hi va haver més de 60 assistents. A la sessió, hi van ser presents com a ponents membres de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya; Sílvia Albareda, investigadora principal del projecte de recerca; Antoni Matabosch, president del Grup de Treball Estable de Religions de Catalunya (GTER); Salvador Samitier, cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya; Joan Hernández, investigador del projecte RELIG 2018 i director del GTER, i Rosa Maria López Ros, responsable de Formació, Recerca i Avaluació de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. 

Podeu veure la presentació de la guia aquí