25/11/2021

UIC Barcelona dirigeix la 4a edició del Congrés d’Emprenedoria Alta Mar de Calonge i Sant Antoni

Sota el lema “+Valor, diferenciar-se per competir”, el congrés ha tingut lloc els dies 25 i 26 de novembre, al Palau Firal de Sant Antoni i s’ha centrat en empreses i empreses emergents que triomfen gràcies a models de negoci i propostes de valor diferenciades. La consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Gemma Geis, ha estat la responsable d’inaugurar-lo.

El Congrés d’Emprenedoria Alta Mar es consolida com un dels esdeveniments de referència del món de l’emprenedoria, el màrqueting i la innovació.

Durant dos dies s’han organitzat una sèrie de ponències que engloben diferents àmbits de l’emprenedoria: model de negoci, màrqueting, finançament i equip, entre d’altres, amb ponents com Pau Llambí, fundador de B2B Marketing & Sales Academy i CEO de Marketers Group, o Guillermo Gaspart, fundador i CEO de ByHours. Llambí ha impartit una sessió sota el títol: “Com generar +valor amb el màrqueting digital”, i la de Gaspart ha estat: “Innovant al sector hoteler a través de nous models de negoci”.

D’altra banda, en clau de finançament, Jorge Lluch cofundador d’Abacum i ex-CFO de Wallapop, ha mostrat la seva experiència sobre finançar una empresa emergent; Aleix de Castellar, CFO d’Apartool i ex-CEO de MyPoppins, ha ajudat a respondre la pregunta “Tinc una idea, pot ser un bon negoci? Com fer un MVP i una primera ronda d’inversió”, i Pep Casas, fundador i soci de Neoko Capital, ha parlat sobre com validar una idea i què busca un inversor en un projecte. Finalment, Angel Bou, cofundador i CEO de Simplr, ha centrat la seva ponència en les claus als inicis de qualsevol procés emprenedor.

També, amb l’objectiu d’ajudar a treure el màxim rendiment del temps i ser més efectius, Agustín Peralt, consultor i expert en productivitat personal i autor dels llibres Lidérate i Los 6 pilares de la resiliencia, ha fet una sessió el títol de la qual ho diu tot: “Claus per a l’efectivitat personal: guanya 1 dia a la setmana!”.

Però el Congrés d’Emprenedoria no només ha parlat d’empresa: xefs prestigiosos com Quim Casellas, cuiner i propietari de Casamar, restaurant amb una estrella Michelin, ha mostrat com podem aportar valor al món de la cuina, i seguint amb el món de les experiències, Xavier Camós, director de Màrqueting de Moritz, ha parlat de com diferenciar-se en mercats de matèries primeres, amb la ponència “Moritz contra los Goliats”.

En clau femenina, Mar Alarcón ha explicat la seva experiència com a fundadora de Social Car i el congrés també ha ofert una taula rodona amb empresàries de Calonge com M.Àngels Crespo, de Caner-Crespo Asesores; Sandra Pallé, de Pallars Fustes, i Elena Vidal, de Finques Valentina. Finalment, Silvia Martinez, sòcia fundadora de Lexcrea s’ha referit a les “Trampes legals cal evitar a la teva startup”.

La conferència magistral ha estat a càrrec de Dídac Lee, emprenedor, empresari i inversor. Cofundador i propietari de Galdana Ventures, Inspirit i Tradeinn, que també participa a l’acte de lliurament de premis Fet a Catalunya, organitzat pels Nous Empresaris i Emprenedors de Catalunya (NEEC).

Després de l’èxit d’aquesta edició, el congrés es consolida com un dels esdeveniments de referència al món de l’emprenedoria, el màrqueting i la innovació.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)