- Més vistos
- Darrera visualització
UIC Barcelona, implicada en la creació del Yunus Social Business Centre de Barcelona
El divendres 13 de novembre diverses universitats i escoles de negocis de Barcelona es van reunir amb la direcció del Yunus Centre, presidit pel Premi Nobel de la Pau Muhammad Yunus, i la Universitat de Dhaka. L’objectiu: començar a treballar conjuntament per a la creació a Barcelona d’un Yunus Social Business Centre (YSBC), un centre de generació de coneixement i foment de les empreses socials des de l’àmbit acadèmic.
Amb la voluntat d’apropar als estudiants universitaris i a la població en general una altra manera de fer empresa, enfocada a transformar les necessitats socials, la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Abat Oliba CEU i l’escola de negocis EADA van mantenir una primera trobada amb la Sra. Lamiya Morshed, directora del Yunus Centre; el Sr. Amir Khashru, CFO del Grammen Healthcare Trust, i el Sr. Jahangir Alam, director de Microfinances i Desenvolupament a la Universitat de Dhaka.
En aquesta reunió van tenir l’oportunitat de conèixer-se, compartir experiències i començar a teixir una xarxa per a la creació del YSBC Barcelona. Aquest centre, a més a més, serà l’òrgan encarregat d’avaluar les accions desenvolupades en el marc de la Social Business City Barcelona, un programa promogut pel mateix Muhammad Yunus. Està impulsat per Tandem Social i té el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació “la Caixa”, la Fundació FC Barcelona, l’empresa social Apunts, la Fundació Formació i Treball, la Fundació Intermèdia, la Fundació Gentis i Diplocat.
La finalitat principal d’aquest programa és reduir l’atur juvenil a la ciutat de Barcelona mitjançant la promoció i el suport de l’emprenedoria i les empreses socials. Dels disset YSBC que hi ha actualment arreu del món, el YSBC Barcelona serà el primer promogut i cogestionat per un grup d’universitats i escoles de negoci. En paraules de la Dra. Inés Alegre, professora de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, que va participar a la reunió: “Ens trobem, per tant, davant una gran aliança d’actors molt diversos però tots alineats per un objectiu comú: la transformació social i sostenible de les problemàtiques del territori”.