26/01/2023

UIC Barcelona inicia un projecte amb l’Ajuntament de Calonge per analitzar el model de mobilitat dels propers deu o quinze anys

Sota el títol “Unlocking Innovation for Mobility of Tomorrow”,  el 13 de gener va tenir lloc a UIC Barcelona la presentació d’un nou projecte que la Universitat ha engegat amb l’Ajuntament de Calonge, relacionat amb el Pla estratègic de mobilitat urbana a Calonge i Sant Antoni 

Sota el guiatge de Barcelona Centre de Disseny, soci del projecte, l’alumnat del Master’s Degree in Architecture & Design Business Management de UIC Barcelona School of Architecture haurà de treballar en la millora de la mobilitat urbana a Calonge i Sant Antoni, en forma de propostes i de models de negoci. El projecte, que durarà més d’un mes, analitzarà, en definitiva, quin serà el model de mobilitat en els propers deu o quinze anys. En el projecte, hi col·laboren com a mentors els directors del Master’s Degree in Entrepreneurial Financing: Venture Capital and Private Equity, el Màster Universitari en Management & Operations i el Màster Executive en Advanced Analytics & Data Science, i empreses referents del sector, com Saba Group o el Mobility Institute del RACC.  

Durant la presentació, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, Arturo Prades, i el cap de la Unitat d’Activitats i Sostenibilitat, Ivan València, van explicar als assistents les característiques i els reptes que afronta Calonge i Sant Antoni.

La presentació va anar seguida d’una taula rodona amb experts, que van parlar de la mobilitat actual i del futur. La taula rodona va ser moderada per Maria Isabel Gabarró, directora i professora del Master's Degree in Architecture & Design and Business Management, i  hi van participar Daniel Oh, professor de la  Universitat de Corea; Sylvia Rausch, directora de Màrqueting de Saba Group; Sonia Monclús, directora del Clúster de BCD Barcelona Centre de Disseny; Ricard Casalins, responsable de projectes de mobilitat del Mobility Institute del RAC, i Ivan València, cap de la Unitat d’Activitats i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Calonge.  

Sonia Monclús va obrir el debat comentant que “en primer lloc, hem de fer un pas enrere i pensar com serà tot d’aquí a vint anys, perquè tot allò que invertim ha de durar. Penseu en les tecnologies que podrien arribar en els propers deu o vint anys”. Per la seva banda, Ricard Casalins va remarcar la importància de tenir en compte les tendències: “Passem d’un món de propietat a un món d’ús. Això està arribant també als serveis de mobilitat. És necessari tenir en ment com Calonge i Sant Antoni farà front a aquesta tendència que arribarà”.

El projecte en què treballaran els alumnes consta de quatre fases de consultoria i correcció, i va arrencar amb una jornada de treball a Calonge i Sant Antoni, que va tenir lloc el dissabte 14 de gener. El pròxim 17 de febrer se celebrarà la presentació final de treballs a UIC Barcelona, en el marc del Master’s Degree in Architecture & Design Business Management.  

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)