- Més vistos
- Darrera visualització
UIC Barcelona, la Fundació Clarós i el Celler de Can Roca posen en marxa un projecte per crear un nas electrònic
Les tres entitats uneixen els seus coneixements en bioenginyeria, otorinolaringologia i enologia per crear un nas artificial (e-nose) basat en la intel·ligència artificial (IA) que permeti classificar de manera automàtica diferents tipus de vins. En primera instància s’estudiaran els vins de la regió de Xerès (Sherry wines) partint de la detecció dels volàtils olfactius emesos per aquests vins
El compromís amb la recerca i el desenvolupament científic són dos trets distintius que comparteixen UIC Barcelona, la Fundació Clarós i el Celler de Can Roca. Per aquest motiu, i amb la voluntat d’aplicar la intel·ligència artificial a l’àmbit de la gastronomia mitjançant el sentit de l’olfacte, les tres entitats han posat en marxa la primera iniciativa fruit del conveni de col·laboració signat el mes de desembre de 2020.
Concretament, l’equip de recerca dirigit per Román Pérez, investigador principal del projecte i director del Bioengineering Institute of Technology de UIC Barcelona, juntament amb els investigadors Xavier Marimon i Alejandro Portela serà el responsable dels aspectes científics i tècnics del projecte. D’altra banda, el doctors Pedro Clarós i Andrés Clarós seran els responsables dels aspectes mèdics del projecte per part de la Fundació Clarós. Aquesta nova línia de recerca tindrà la col·laboració de l’equip de recerca del Celler de Can Roca (Masia I+R) i l’equip de sommeliers del Celler de Can Roca.