- Més vistos
- Darrera visualització
UIC Barcelona School of Architecture, present en el REBUILD 2023
UIC Barcelona School of Architecture participa activament en el REBUILD 2023, esdeveniment que ha arrencat el 28 de març a IFEMA i que fins al dia 30 converteix Madrid en la capital mundial de la innovació tecnològica en edificació. Durant aquestes tres jornades, es donaran a conèixer totes les solucions, models i conceptes que estan revolucionant l’edificació avui dia, i hi participaran activament diversos professors de UIC Barcelona School of Architecture:
Miquel Lacasta, soci fundador d’ARCHIKUBIK, parlarà de l’Agrociutat Gagarine Truillot, premi d’Urbanisme Espanyol 2021 i de la Cité International de la Gastronomie. “És un concurs que vam guanyar el novembre passat molt potent, basat a posar en valor la gastronomia francesa, patrimoni immaterial de la UNESCO, amb un programa molt divers de laboratoris, mercat, museu, residència d’estudiants, hotel, etcètera”.
Borja Ferrater, soci fundador d’OAB, participarà en “OAB Metodologies Projectuals”. Ferrater va guanyar el premi FAD en la categoria d’“arquitectura efímera”, juntament amb Carlos Ferrater, per l’exposició a Madrid “M.C. Escher. L’art de l’impossible”, guanyador del premi de Disseny Wallpaper per l’edifici Roca Barcelona Gallery. “La meva conferència tractarà sobre els nous mètodes de treball; principalment incidiré en la manera com ens han influenciat els avenços tecnològics (BIM, intel·ligència artificial, realitat virtual, etc.) utilitzats en el nostre estudi d’arquitectura durant el procés de disseny i sobre un nou despatx (denominat ELIA) vinculat a OAB creat per donar resposta a noves necessitats”, assenyala Borja Ferrater.
Mauro Manca, professor de Sostenibilitat i fundador i director d’Energreen Design, forma part d’una taula rodona sobre com hem d’aplicar l’economia circular en l’edificació.
Maria Isabel Gabarró, directora del Master’s Degree in Architecture & Design Business Management de UIC Barcelona, moderarà la taula rodona “Nous paradigmes empresarials dels estudis d’arquitectura. Architecture & Business”.
Des de Picharchitects, fundat per Felipe Pich-Aguilera i Teresa Batlle, directors de l’Àrea de Sostenibilitat de UIC Barcelona School of Architecture, exposaran sistemes desenvolupats en diàleg amb la indústria, envolupants amb materials ceràmics, minerals, metàl·lics i naturals, amb l’interès de poder aprofundir entorn dels recursos, la industrialització, la sostenibilitat i la digitalització. Seran presents a l’exposició “Matterflow”, en el Workshop Arena sobre noves maneres de projectar, construir i utilitzar, en la presentació del llibre Material i en un diàleg sobre el valor residual dels edificis, i també en diferents tallers organitzats per l’equip PichInnovation.