21/06/2024

UIC Barcelona signa un acord amb la Hong Kong University of Science and Technology

El conveni s’ha formalitzat a través del màster universitari en Gestió Cultural de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona i enforteix la presència i els lligams acadèmics de la Universitat a l’Àsia

Amb el propòsit d’enfortir la presència de UIC Barcelona en el mercat asiàtic, la Universitat, a través del màster universitari en Gestió Cultural de la Facultat d’Humanitats, ha signat un conveni amb la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong. La institució asiàtica se situa entre les 12 millors universitats del continent, segons el QS World University Rankings, i entre les 65 millors universitats del món, segons Times Higher Education.

El director del màster universitari en Gestió Cultural, Christoph Pasour, i la coordinadora dels estudis de postgrau en Gestió Cultural i Pràctiques Professionals, Claudia Balboa, van visitar les instal·lacions de la seu de la Universitat a Hong Kong amb motiu de la signatura oficial del conveni. “Aquest acord contribuirà a la internacionalització i globalització de la nostra universitat, i aportarà noves perspectives i models de comprensió, ajudant a construir ponts entre diferents cultures”, assegura Pasour.

Durant la visita al país asiàtic, s’ha dut a terme també un seguiment dels convenis de cooperació educativa amb la Universitat Lingnan i s’han establert relacions amb el màster en Gestió Cultural de la Universitat Xinesa de Hong Kong (CUHK), amb l’objectiu d’explorar la possibilitat de desenvolupar nous programes educatius i de mobilitat entre totes dues universitats. 

D’altra banda, la comitiva ha pogut visitar diversos espais culturals de la ciutat, d’interès per a la gestió del màster, com el Museu d’Art de Hong Kong, el Para Site, Videotage, la K11 Art Foundation i el West Kowloon Cultural District, que alberga institucions culturals destacades com el M+ i el Museu del Palau de Hong Kong.

“Gràcies a aquestes visites hem pogut conèixer de primera mà altres models de gestió cultural”, comenta el director del màster. Pasour també destaca l’estada com “una oportunitat perquè els estudis en Gestió Cultural de UIC Barcelona s’acostin a un territori que no només promet un gran potencial de creixement, sinó que també s’espera que en un futur pròxim impulsi de manera significativa les seves indústries culturals i creatives a escala global”.

Pasour i Balboa també van participar en la 20a Fira Internacional d’Indústries Culturals de la Xina (Shenzhen), una important plataforma que promou el desenvolupament i l’obertura del sector cultural a la Xina.

Fira Xina