- Més vistos
- Darrera visualització
Un projecte de recerca de UIC Barcelona és seleccionat en la convocatòria RELIG 2021 per determinar indicadors que mesurin la contribució de les religions a la resiliència familiar a Catalunya
El projecte “Religiositat i resiliència familiar en temps de la COVID-19 a Catalunya: lliçons per al futur” ha estat seleccionat en la convocatòria competitiva RELIG 2021-2022 d’AGAUR i la Direcció General d’Afers Religiosos
L’objecte de la convocatòria és atorgar ajuts a les universitats que formen part del sistema universitari català, per a la realització de projectes de recerca en la matèria d’afers religiosos, que permetin obtenir resultats científics i crear un coneixement nou amb propostes d’intervenció aplicables i amb impacte en la societat catalana i, en concret, sobre algun dels temes detallats en l’objecte.
La resolució definitiva de la convocatòria va ser publicada a finals del 2021. El projecte de recerca està liderat per Marc Grau, professor de la Facultat de Ciències de l’Educació i investigador de la Càtedra Childcare & Family Policies, a l’Institut d’Estudis Superiors de la Família de UIC Barcelona. Sota el títol “Religiositat i resiliència familiar en temps de la COVID-19 a Catalunya: lliçons per al futur”, Grau juntament amb un equip de recerca de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família, Montserrat Gas, Rejina Selvam, Laia Pi, Consuelo León, Rita Cavallotti i Belén Zárate, han presentat l’estudi que té com a objectiu principal determinar els possibles indicadors per mesurar la contribució de les religions a la resiliència familiar a Catalunya.
El projecte també es proposa comprendre la relació entre religiositat i resiliència familiar en temps extraordinaris com han estat els provocats per la irrupció de la COVID-19 i analitzar quin paper pot jugar el factor gènere en aquestes relacions.
L’anàlisi de dades consistirà en una metodologia qualitativa a través d’entrevistes en profunditat a famílies catalanes amb fills menors de 10 anys, grups de discussió focalitzats en famílies de diferents confessions religioses i grups de discussió focalitzats en experts en la matèria.
El resultat final de la recerca serà la publicació d’articles en revistes d’alt nivell d’impacte per avançar en la recerca del paper de la religiositat com a potencial element dinàmic en el foment de la resiliència familiar i el paper que hi juga el gènere.