27/06/2014

Una nova càtedra per investigar sobre materials bioactius capaços de regenerar os

La Facultat d'Odontologia signa un conveni amb l'empresa israeliana MIS Implants, líder global en el desenvolupament d'implants dentals, amb la finalitat d'innovar i transferir coneixement en matèria de bioadhesió de biomaterials.

La Facultat d’Odontologia de la UIC i l’empresa MIS Implants Technologies Ltd. han signat un conveni de col·laboració a partir del qual es constitueix la nova Càtedra d’Implantologia Regenerativa MIS-UIC, l’objectiu de la qual serà investigar i transferir coneixement en matèria de materials bioactius innovadors.

Dirigida pel Dr. Maher Atari, investigador de la UIC, aquesta nova càtedra se centrarà a promoure el coneixement i la recerca en implantologia regenerativa i, en concret, a estudiar materials bioactius en superfícies de titani que fomentin la bioadhesió dels implants i la regeneració de l’os.

Les activitats que impulsarà la càtedra estaran orientades a la formació, la recerca i la transferència de coneixement per tal de difondre les noves tecnologies als odontòlegs i assegurar a llarg termini la qualitat dels usuaris que requereixin implants. Tot això, en un context d’aproximació entre empresa i universitat, amb la finalitat última de formar futurs professionals experts en l’àmbit dels biomaterials.

En la signatura del conveni, hi han estat presents el Dr. Pere Alavedra, rector de la UIC; el Dr. Nachum Samet, vicepresident de Research & Development de MIS Implants Technologies Ltd.; el Sr. Enrique Plana, gerent de Medical 3 Importación Service Ibérica, distribuïdor espanyol de l’empresa MIS Implants Technologies Ltd.; el Dr. Lluís Giner, degà de la Facultat d’Odontologia de la UIC; el Dr. Ignacio Segarra, vicedegà de Recerca de la Facultat d’Odontologia, i el Sr. Joan Vidal, gerent de la Facultat.

El degà de la Facultat, ha manifestat la seva satisfacció per la constitució d’aquesta nova càtedra, “que mostra el compromís de la Universitat en la transferència de tecnologia i coneixement amb la indústria per millorar la qualitat terapèutica en implantologia”.