- Més vistos
- Darrera visualització
Vicente Guallart «En els 80 anys propers, està previst que Barcelona sigui una ciutat autosuficient i reindustrialitzada»
Dijous passat, 26 de gener, Vicente Guallart, gerent de Hàbitat Urbà i arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona va fer una conferència al Saló de Graus de la UIC sota el títol «Barcelona: 10 projectes estratègics per a un ciutadà». Aquesta conferència s'emmarca en l'assignatura de l'ESARQ-UIC, Fòrum 2012, que s'imparteix de 2n a 5è del grau en Arquitectura.
Un any més l'ESARQ-UIC aposta per l'assignatura Fòrum, dedicada al debat i a la reflexió de la realitat arquitectònica. L’objectiu principal d'aquesta matèria és l'intercanvi de coneixements, actituds i contrastos entre alumnes i professors a través d'un cicle de conferències a càrrec d'arquitectes i professionals del sector.
L'arquitecte Vicente Guallart va obrir el cicle de conferències Fòrum 2012 amb una sessió en què va parlar sobre els 10 projectes en els quals treballa l'Ajuntament està per aconseguir la regeneració urbana de Barcelona a partir de les noves tecnologies i comunicacions.
Guallart va iniciar la sessió amb un recorregut breu per la història urbanística de Barcelona, a partir del qual va explicar que "la urbanització actual està basada en el model urbanístic de Cerdà, que ha durat 150 anys, però ara som al començament d'un nou cicle en el qual urbanisme i medi ambient confluiran i està previst que duri uns 50 anys".
L'arquitecte va prosseguir la seva explicació i va esmentar que la "nova regeneració està basada en dues eines clau: les noves tecnologies i les comunicacions" i que l'objectiu principal és unir el millor de les Slow Cities amb les Smart Cities: "barris productius a velocitat humana, en el si d'una ciutat hiperconntectada".
El Sr. Guallart va concloure la sessió amb un resum breu dels 10 projectes nous de Barcelona i va explicar que "està previst que en els pròxims 80 anys Barcelona es converteixi en una ciutat autosuficient, capaç de produir aliments i, per tant, industrialitzada".
Fòrum 2012, que enguany porta per títol «Maneres de veure, l'acció teòrica des dels regionalismes», la imparteixen els professors Jorge Vidal i Joan Vitòria i pretén desvelar com mirades diferents afecten la forma de treballar i operar dels arquitectes.
Per això els professors volen que els alumnes aprenguin a mirar i a saber trobar noves maneres de mirar, per evolucionar harmònicament amb el món que els envolta.
Les sessions de debat i crítica ajudaran l'alumne a orientar aquests dubtes i d’altres i obriran vies de discurs i reflexió noves en la seva capacitat de mirar.