- Més vistos
- Darrera visualització
Víctor Echarri, nou director de UIC Barcelona School of Architecture
Víctor Echarri, doctor en Arquitectura, ha estat nomenat nou director de UIC Barcelona School of Architecture, i relleva en el càrrec el Dr. Josep Lluis i Ginovart, que continuarà a la junta directiva com a subdirector del centre
Echarri és arquitecte i doctor arquitecte per la Universitat de Navarra. En la seva trajectòria professional ha compaginat la docència, la recerca i la feina com a arquitecte, en més de vint projectes d’arquitectura. La seva dedicació a la universitat s’estén al llarg de trenta anys com a docent i investigador.
Precisament, assenyala que a UIC Barcelona School of Architecture s’estan duent a terme iniciatives interessants de recerca amb el desenvolupament de patents, i es planteja com a repte continuar impulsant la recerca del centre, tenir més producció científica, i presència en revistes d’impacte. Destaca la importància de continuar aconseguint recursos de les administracions públiques en recerca, concursant en projectes d’R+D+i i augmentant els convenis amb empreses.
Echarri ha desenvolupat la major part de la seva carrera acadèmica a la Universitat d’Alacant, on va ser professor titular des del 2000 i es va acreditar com a catedràtic d’Universitat el febrer de 2021. Valora molt positivament el potencial de UIC Barcelona School of Architecture, on ja va ser professor el 1997, i l’experiència professional dels professors. “La gran majoria de professors treballem fent projectes d’arquitectura, la major part amb despatxos d’arquitectura, alguns d’aquests amb bastanta projecció”, afirma.
Un altre repte que es planteja Echarri és el de tenir impacte entre els estudiants. “Hem de ser capaços de transmetre la nostra professió com un veritable servei a la societat, als altres. Volem que els nostres estudiants impactin també per la seva aportació humana, amb una gran enteresa, honestedat i integritat”, apunta.
Considera que la internacionalització és una característica clau de UIC Barcelona School of Architecture. “Crec que és una escola molt viva, molt participativa, i la internacionalització li dona un toc de gran valor per l’intercanvi cultural i d’idees que hi ha entre els alumnes i els professors, i em sembla un projecte molt singular a Espanya”, sentencia.
Echarri ha dirigit nou tesis doctorals i ha publicat més de cinquanta articles en revistes indexades, i onze capítols de llibre. Té quatre patents relacionades amb l’aplicació dels materials ceràmics d’última generació en arquitectura i el condicionament d’espais arquitectònics. Ha presentat nombroses contribucions a congressos internacionals. És membre del comitè editorial de les revistes inCyTA, i International Journal of Heritage Architecture.
L’equip directiu té la col·laboració contínua de Josep Lluis i Ginovart, que serà subdirector i que s’ha posat a la disposició d’Echarri en la docència, la recerca i la gestió del centre.