- Més vistos
- Darrera visualització
Xavier Gil, nou editor en cap de la secció “Biomaterials” de la prestigiosa revista Materials
Aquest nomenament reconeix la trajectòria científica de l’investigador i catedràtic del Bioengineering Institute of Technology de UIC Barcelona, referent internacional en la recerca dins l’àmbit dels biomaterials
Des del mes de gener de 2023, Xavier Gil és el nou editor en cap de la secció “Biomaterials” de la revista de primer quartil Materials, publicació científica de referència. Aquest nomenament és un reconeixement a la trajectòria professional de Xavier Gil i als seus mèrits com a investigador especialitzat en el camp dels biomaterials i la regeneració de teixits. D’aquesta manera, Gil es converteix en un dels pocs editors en cap a Espanya de publicacions de prestigi internacional centrades en el sector dels biomaterials.
Amb un equip al seu càrrec de més de 200 editors, Gil assumeix aquest nou repte amb l’objectiu de mantenir la qualitat científica dels articles que es publiquin i augmentar l’índex d’impacte. “En els darrers anys he tingut l’oportunitat de publicar a Materials diferents articles fruit de la meva recerca en biomaterials i també he sigut editor d’alguns números especials. El rigor científic, l’impecable feina dels revisors i l’agilitat de la revista a l’hora de donar resposta als articles presentats són els principals trets diferencials que caracteritzen Materials”, explica Gil. “Em sento orgullós i molt il·lusionat d’assumir aquest nou càrrec des del qual podré contribuir al creixement de la publicació”, afegeix.
Xavier Gil és llicenciat en Química i doctor en Química per la Universitat de Barcelona. Al llarg de la seva trajectòria com a investigador ha dirigit més de 35 projectes europeus i 52 de nacionals en l’àmbit de l’enginyeria dels biomaterials i dels teixits. Ha publicat més de 370 articles en revistes científiques i ha editat deu llibres, amb un índex h de 58 i més de 11.000 cites. La seva línia principal de recerca es basa en l’optimització de superfícies d’implants dentals per millorar l’osteointegració i la infecció bacteriana, i té setze patents. Actualment és catedràtic i investigador del Bioengineering Institute of Technology de UIC Barcelona.
El nou càrrec de Gil com a editor en cap de la secció “Biomaterials” també permetrà als investigadors de la Universitat, especialment d’àrees com l’odontologia, la biomedicina, la bioenginyeria o la fisioteràpia, publicar fins a sis articles l’any a la revista.