Grau en Odontologia (English Programme)
La nostra facultat combina internacionalitat amb tecnologia
Fes les pràctiques a la Clínica Universitària d'Odontologia
El camí cap a l'èxit professional. Recorre'l.
Posicions en els rànquings
La Facultat d’Odontologia es troba en les primeres posicions en rànquings nacionals i internacionals.
Aprèn a les aules i a la nostra Clínica Universitària d’Odontologia (CUO)
Treu el màxim rendiment de les instal·lacions des del primer dia: més de 67.000 pacients i noves instal·lacions: 88 boxs, un quiròfan, sis boxs per a cirurgies i 95 simuladors odontològics.
Inserció laboral
Amb el Grau en Odontologia de UIC Barcelona tindràs sortides professionals en tres grans àmbits: sanitat, docència, recerca. A més a més, UIC Barcelona ofereix formació contínua en acabar el grau.
De la teoria a la pràctica
Posa en pràctica tota la teva formació. Els teus tutors seran professionals de reconegut prestigi.
Visió internacional
Creem aliances arreu del món, per fomentar la mobilitat i l’intercanvi d’estudiants amb altres universitats d’arreu del món.
Troba la teva passió i especialitza't
T’oferim dos màsters oficials, onze màsters propis, cinc postgraus, sis residències clíniques i més de quaranta cursos de formació contínua.
Prepara't per tenir més oportunitats
A UIC Barcelona som conscients que l'odontologia ha viscut canvis profunds en els últims anys. Seràs a l'avantguarda per poder treballar en:
- Consulta d'odontologia pròpia
- Atenció odontològica per compte d'altri o com a associat/ada
- Xarxa sanitària pública
- Centres hospitalaris privats amb servei d'odontologia
- Assessorament en empreses dentals
- Recerca en tots els camps de l'odontologia
- Docència en universitats i centres especialitzats
Alumnes que t'expliquen la seva experiència
A UIC Barcelona som conscients que unes bones instal·lacions són crucials per cursar estudis en odontologia.
“Crec que UIC Barcelona ofereix moltes facilitats i una gran qualitat de professorat i instal·lacions, a més d'innovar-se i reinventar-se contínuament. Donen un tracte molt personal a cada alumne i aconsegueixen que, a través del treball d'articles científics moderns, siguem crítics i coneguem l'actualitat de la professió. També creixem molt amb les pràctiques, tant per la qualitat com per la quantitat a preclínica i a la Clínica Universitària d'Odontologia.”
Nacho Garcia
Alumne del Grau en Odontologia
“El que més m'agrada de UIC Barcelona és que una vegada acabats els estudis pots ampliar els coneixements al més alt nivell gràcies a l'oferta de postgraus. També, que, durant aquests anys, he tingut un gran enriquiment personal tant amb els companys com amb els professors.”
Marta Rodríguez Mazón
Estudiant del Grau en Odontologia
Professors i odontòlegs en actiu
L'equip docent de la Facultat d'Odontologia està format per professors que combinen l'activitat docent amb l'exercici de la professió en centres especialitzats. Així mateix, tots ells desenvolupen una activitat investigadora important tant dins com fora de la universitat. El contacte directe amb la pràctica professional permet als nostres professors traslladar als alumnes una visió integral, multidisciplinària i humana de la realitat del sector.
Información complementaria
Presentació
La Facultat d’Odontologia de UIC Barcelona presenta una nova línia de grau en anglès, amb una durada de 5 anys, des quals els dos primers es realitzaran exclusivament en anglès i a partir del tercer any s’ajuntaran a la línia general. És en aquest curs quan els alumnes comencen a realitzar les pràctiques en la Clínica Universitària d’Odontologia. Es per això que els alumnes hauran d’aprendre castellà durant els dos primers anys.
Des de UIC Barcelona i el Servei d’Idiomes, s’oferiran cursos adequats per a ells.
El Grau en Odontologia a UIC Barcelona forma alumnes perquè es converteixin en professionals capaços d’aplicar els coneixements científics i l’habilitat tècnica adquirida en el diagnòstic, el tractament i la rehabilitació de les malalties bucodentals.
La titulació abraça el coneixement de l’estructura i la funció bucodentals, la biomecànica de l’aparell dental normal i el patològic, i també les tècniques i els procediments més innovadors per al tractament d’aquestes afeccions.
El pla d’estudis que ofereix UIC Barcelona emfatitza les ciències bàsiques, amb l’objectiu que els estudiants es graduïn amb una formació científica sòlida i afrontin els reptes pràctics abans de graduar-se. La Clínica Universitària d’Odontologia de UIC Barcelona disposa de la tecnologia punta que requereix l’odontologia del segle XXI.
Objectius
Formem amb objectius. El Grau en Odontologia et proporciona:
- Capacitat per apreciar la necessitat del desenvolupament professional i la formació continuada al llarg de la vida.
- Capacitat per utilitzar amb eficiència els avanços en el coneixement i la tecnologia
- Valors per entendre el paper central del pacient en la presa de decisions terapèutiques.
A qui es dirigeix. Perfil de l'alumne
Si tens vocació de servei a la societat en els àmbits de la salut i les ciències, aquesta pot ser la teva professió encara que el perfil d'ingrés recomanat és el d'una persona amb formació prèvia a l'àrea de ciències de la salut.
Des de UIC Barcelona treballarem per potenciar totes aquestes habilitats:
- Disciplina, memòria i dedicació
- Agilitat en la presa de decisions
- Qualitats psicològiques i empatia
- Equilibri emocional
- Interès per la investigació
- Responsabilitat i observació
- Treball en equip
- Sensibilitat pel dolor aliè
- Resiliència
Competències. Perfil de sortida
Una vegada finalitzis els teus estudis, hauràs adquirit les competències que necessites per exercir com a odontòleg.
Les competències les conformen coneixements, actituds, comportament i habilitats tècniques necessàries que, una vegada graduat, has de posseir per afrontar el conjunt complet de situacions que apareixeran en la pràctica professional general:
Professionalitat
Conducta profesional
Com a dentista, hauràs de tenir coneixement actualitzat i comprensió de les àmplies qüestions que afecten a la pràctica odontológica. Hauràs de ser competent en una extensa àrea d'habilitats: la recerca, investigació, anàlisi, solució de problemes, maneig de materials i instrumental, planificació, comunicació, coordinació i treball en equip, així com comprendre la seva rellevància en la pràctica odontológica.
Ètica i jurisprudència
Com a dentista hauràs de tenir coneixement i comprensió de les responsabilitats morals i ètiques involucrades en la prestació sanitària individual i comunitària, així com de les lleis vigents aplicables a la pràctica de l'odontologia.
Comunicació i habilitats personals
Com a dentista, hauràs de ser competent per establir una comunicació eficaç amb els pacients, familiars i afins, així com amb la resta de professionals de la salut involucrats en la teva atenció.
Coneixement bàsic, maneig de la informació i pensament crític
Com a odontòleg, hauràs de tenir suficient coneixement i comprensió de les ciències biomèdiques bàsiques, metgesses generals, tècniques i clíniques per així entendre les condicions normals i patològiques rellevants en odontologia. A més hauràs de ser competent per aplicar aquesta informació a situacions crítiques.
Recopilació de la informació clínica
Com a dentista, hauràs de ser competent per realitzar i registrar una història clínica general i de l'estat bucal i odontológico del pacient. Això inclourà informació biològica, mèdica, psicològica i social a fi de poder avaluar l'estat de salut bucal dels pacients a totes les edats. Hauràs de tenir la capacitat per efectuar un examen físic apropiat, interpretar les troballes clíniques i demandar les proves diagnòstiques complementàries que creguis pertinents.
Diagnòstic i planificació del tractament
Com a dentista, hauràs de ser competent en la presa de decisions, el raonament i la realització de judicis clínics, encaminats a poder desenvolupar un diagnòstic diferencial, provisional o definitiu, del procés nosológico incloent la interpretació de la història clínica i les dades obtingudes en els exàmens clínics, radiogràfics o un altre tipus de proves diagnòstiques. Hauràs de tenir la capacitat per formular diagnòstics i plans de tractaments per a pacients de totes les edats i condicions.
Establiment i manteniment de la salut bucal
Una vegada t'hagis graduat, hauràs de ser competent per:
- Educar als pacients i realitzar una assistència primària completa en pacients de totes les edats i condicions; el que emfatitza els actuals conceptes de prevenció i tractament de les malalties bucals i sosté la necessitat del manteniment de la salut sistémica i bucal.
- Diagnosticar i tractar les malalties i alteracions de la mucosa oral, ossos maxil·lars i glàndules salivals més freqüents en els pacients de totes les edats i condicions.
- Tractar aquelles alteracions o malalties que requereixin tècniques quirúrgiques senzilles dels teixits durs i tous en els pacients de totes les edats i condicions.
- Tractar les malalties periodontales dels pacients de totes les edats i condicions.
- Tractar la patologia dentaria cariógena i no cariógena, incloent la patologia pulpar i perirradicular en els pacients de totes les edats i condicions.
- Restaurar o reposar les dents amb l'objecte de proporcionar-los una forma, funció i estètica acceptables en els pacients de totes les edats i condicions.
- Tractar de forma limitada les maloclusions en la dentició primària, mixta o permanent, en pacients de totes les edats i condicions.
- Emprar les tècniques adequades per controlar i tractar el dolor oro-facial i l'ansietat associada al tractament odontológic en pacients de totes les edats i condicions.
- Prevenir i tractar de forma efectiva la majoria de situacions d'urgència mèdica i dental que es poden donar associades a la pràctica de l'odontologia, en pacients de totes les edats i condicions.
- Realitzar un tractament multidisciplinari, seqüencial i integrat, de complexitat limitada, en pacients de totes les edats i condicions.
Promoció de la salut
Una vegada graduat, hauràs de ser competent en la consecució del màxim nivell de salut bucal possible a nivell individual i comunitari.
Acreditació acadèmica
Graduat/a en Odontologia per UIC Barcelona
Professors
- ABELLA SANS, Francesc
- ABOUL- HOSN CENTENERO, Samir Carlos
- ABRAHAMIAN, Lory
- AGUILERA PEDROSA, Sonia Josefa
- AGULLES SIMÓ, María Remedios
- ALGUERÓ JORDÀ, Arnau
- ALI HUSSEIN, Akram
- ALTUNA FISTOLERA, Pablo
- ÁLVAREZ FERNÁNDEZ, Luana
- ALVAREZ TORRES, Rebeca
- AMGHAR BAHRIOUI, Yasmina
- AMPATZOGLOU, Aikaterini
- ARANÈS ORTIZ, Ferran
- ARCOS PALOMINO, Ignacio
- ARMAS SERRET, Maria
- ARNABAT ARTÉS, Cristina
- ARNOLD, Gina Grace
- ARREGUI GAMBÚS, María
- ARRIEN BARRENETXEA, Gelsy Amaia
- ARROYO FURLAN, Isabel
- ARTÉS RIBAS, Montserrat
- ATENCIO ARRAGA, Isabel Cristina
- AUGÉ CASTRO, Maria Luisa
- BADRENA MORALES, Mònica
- BAENA MUÑOZ, Miguel
- BALLESTEROS ALONSO, Ferran
- BARRIO GRAU, Sandra
- BARRIO PERALES, Laura
- BARR, Joseph Edward
- BASILIO MONNÉ, Juan
- BELTRAN RUIZ, Juan Ignacio
- BENTOLILA RODRIGUEZ, Olga
- BERTOS QUÍLEZ, Jorge
- BETANCOURT LARA, Manuel Esmelin
- BLASI BERIAIN, Gonzalo
- BLASI BERIAIN, Ignacio
- BONASTRE MAÑES, Joan-Enric
- BOSCH CANALS, Begoña María
- BOSSY LLUCH, Gabriela
- BRIEDE, Karolina Elena
- CABALLÉ SERRANO, Jordi
- CABRATOSA TERMES, Josep
- CALVO MANSILLA CALDERÓN, Carmen María
- CAÑABATE MOLINA, Víctor
- CAÑELLAS DOMINGO, Elba
- CANO BATALLA, Jordi
- CANTÓ NAVÉS, Oriol
- CARBÓ CORTÉS, Ana
- CÁRDENAS RIVERA, Gabriel
- CARREÑO MURIEL, Miguel Angel
- CARRIÓ BERTRÁN, Neus
- CASALS FARRÉ, Núria
- CASAPONSA PAREROLS, Jaume
- CASASAMPERA FERNÁNDEZ, Jordi
- CEDEÑO SALAZAR, Rosario de María
- CELADA PARDO, Beatriz
- CEPERUELO SÁNCHEZ, Maria Dolors
- CHAVEZ GATTY, Mitchel
- CHUMACERO GÁLVEZ, Violeta del Carmen
- CLUSELLAS BARRIONUEVO, Maria Victoria
- COELHO PICCIONELLO, Alejandro
- COLET MASEGOSA, Martí
- CORDERO OTERO, Gaël
- CÓRDOVA MARTÍNEZ, Suzanne
- COROMINAS DELGADO, Cristina
- COSTA KURHZALS, Marcos
- COSTA PALAU, Santiago
- COTS COROMINAS, Ester
- DE JAUREGUIZAR MARQUÉS, Gloria
- DE LA FUENTE, Mario Nicolás
- DE LA IGLESIA BEYME, Fernando
- DE MEDRANO REÑÉ, Javier María
- DE PABLO MARQUEZ, Bernat
- DE QUIXANO BARDAJÍ, Juan
- DE SOLÀ-MORALES SERRA, Oriol
- DE TAPIA PASTOR, Beatriz
- DORIA JAUREGUÍZAR, Guillermo
- DUMONT, Thomas Alexander
- DURÁN-SINDREU TEROL, Fernando Salvador
- ELNAYEF ELSAKAN, Basel
- ENCINAS RODRÍGUEZ, Marc
- ESPAÑA TOST, Antonio Jesús
- ESPONA ROIG, José
- FALAHA SHAAR, Mohamad
- FARRÉ PAGÈS, Maria Núria
- FELIPE SPADA, Natalia
- FENOY ILLACER, María del Pilar
- FERNÁNDEZ FIGUERAS, Maria Teresa
- FERNÁNDEZ VILLAR, Sandra
- FERRÉ MARTÍNEZ, Joan
- FERRÉ MORALES, Albert
- FERRÉS AMAT, Eduard
- FERRÉS AMAT, Elvira
- FIGUERAS ÁLVAREZ, Oscar
- FIORITO VALERIO, María Victoria
- FLORES FRAILE, María Teresa
- FONTANALS PALACIOS, Xavier
- FRAGACHÁN HENRÍQUEZ, Mauro Eduardo
- FRANK, Josh
- GALLART MANCHÓN, Patricia
- GALVE HUERTAS, Andrea
- GÁMEZ CENZANO, Cristina
- GÁMIZ CORRAL, Melanie
- GARCIA BALLESTÉ, Alexandre
- GARCÍA FONT, Marc
- GARCÍA GONZÁLEZ, Susana
- GARCÍA LINARES, Jordi
- GARCÍA MUR, Berta
- GARCÍA-MUSSONS BARROSO, Mónica María
- GARCÍA SÁNCHEZ, Raquel
- GARCIA VILLA, Cristina
- GARGALLO ALBIOL, Jordi
- GAURIN, Hunter Michael
- GIL MANICH, Víctor
- GIMÉNEZ ESBRÍ, Víctor
- GINER TARRIDA, Lluís
- GIORDANO, Ana Bárbara
- GIRALT HERNANDO, Maria
- GOMEZ, Florencia
- GÓMEZ VAL, Gonzalo
- GOMMON, Natalie
- GONZÁLEZ MARRÓN, Adrián
- GONZÁLEZ MARTÍN, Miguel Angel
- GONZÁLEZ SÁNCHEZ, José Antonio
- GRANJA MARTÍNEZ, Carlos
- GRAU MARRERO, Nayra
- GUIDA LORUSSO, Gianfranco
- GUINOT JIMENO, Francisco Antonio
- GUTIÉRREZ RUIZ, Xavier
- HERNANDEZ ALFARO, Federico Jose
- HERRÁEZ TONDO, Maria
- HERRERA CELESTE, Katianna
- HOSPITAL RIBAS, Anna
- IBRAHIM-BACHA KHOUDEIR, Asem Marc
- IGLESIAS MORADIELLOS, Angélica
- IRAZUSTA HERNANDEZ, Sergio
- JANE NOBLOM, Luis
- JANER FERRER, Maria Victòria
- JAREÑO RAMOS, Beatriz
- JIMÉNEZ JIMÉNEZ, Javier
- JIMENEZ SALA, Anna
- JOVER DE ESPAÑA, María
- JUNQUERA MUÑOZ, Marc
- KARPOVA, Anna
- KNIGHT, Janine Gwendolyn
- LANAU SOLÉ, Neus
- LANZ RIVAS, Jose Luis
- LAPEDRA BOSCH, Ada
- LARROSA HENRIQUEZ, Norma
- LLENA DURALL, Cristina
- LLOMBART CALCENA, José Miguel
- LLORET TORRAS, Gina
- LÓPEZ QUINTILLA, Luisa
- LÓPEZ VIVANCOS, Josefa
- LOZANO CARRASCAL, Naroa
- LUCAS TAULÉ, Ernest
- MACHUCA ORTIZ, Teresa Miguelina Jazmin
- MACPHERSON MAYOL, Ignacio
- MAÑES MEDINA, Anna
- MANTECÓN MAINZ, Rita
- MARCÉ CLAVILLÉ, Marta
- MARTÍNEZ AMARGANT, Josep Maria
- MARTÍNEZ-CALCERRADA COLLELL, Jose María
- MARTÍNEZ GÓMEZ, Teresita Patricia
- MARTINEZ MIRALLES, Clàudia
- MARTÍNEZ MIRAVÉ, Araceli
- MARTÍNEZ SABIO, Laura
- MARTÍN SÁNCHEZ, Juan Carlos
- MARTÍ VIGIL, Jordi
- MARTOS ALGARRA, Carla
- MASIÀ GRIDILLA, Jordi
- MATAMOROS MANSO, Basilio
- MAYORAL TRIAS, Maria Angela
- MEDINA GÁLVEZ, Raúl
- MELETIS, Demetra
- MET, Yagmur Elif
- MEZQUITA MAS, Pau
- MIRANDA RIERA, Alberto
- MODOLELL FARRÉ, Ignacio
- MOLINA BERLANGA, Núria
- MONJE CORREA, Alberto
- MORALES BENITO, Isabel
- MORELLÓ CASTRO, Sergio
- MORENO DEL RIO, Ruth
- MOR REINOSO, Carolina
- MOYANO LLEIXÀ, Javier
- MUÑIZ ROCA, Carlos
- MUÑOZ PIQUERAS, Laura
- NART MOLINA, José
- NART MOLINA, María
- NAVASCUÉS SORIA, Bruno
- NOGUERA COROMINAS, Clara
- NORES JUNQUERA, Ana
- NOTÓ FÀBREGAS, Marc
- NUÑEZ MUÑOZ, Giovanni
- O'BRIEN, Adam
- OLIVIERI FERNÁNDEZ, Juan Gonzalo
- OLMO GONZÁLEZ, Belisa
- ORTEGA MARTÍNEZ, Jorge
- ORTIZ PUIGPELAT, Octavi
- PACHECO DORIA, Mauricio
- PADULLÉS GASPAR, Esteban
- PÀMIES JORDANA, Bárbara
- PANIAGUA COTONAT, Blanca
- PAPALEO, Natalia Florencia
- PARDO TENORIO, Armando
- PARELLADA INSA, Ana Maria
- PARELLADA INSA, Héctor
- PAULO RODRÍGUEZ, Berta
- PAULO RODRÍGUEZ, Elia Maria
- PAZ URDANETA, Isabel Carlota
- PEÑATE GONZÁLEZ, Lissethe
- PENELLA BROSSA, Marc
- PEREDA ZEA, Richard Augusto
- PÉREZ GARCÍA, Gumersindo
- PEREZ GARCIA, Silvia
- PIULACHS LOZADA-BENAVENTE, Ignasi
- PONS CALABUIG, Ramón
- PORTA FERRER, Cristina
- PORTUGAL IGLESIAS, Elena
- PRATS ARMENGOL, Jordi
- PRIÓ TORRES, Luis
- PUIGBÓ PONS, Anna
- PUIG CLOTA, Júlia
- PUIGDOLLERS PÉREZ, Andreu
- QUEVEDO POU, Oriol
- QUINTANA CASAS, Pau
- QUINTANA VILA, Alfons
- RAGUCCI, Gian Maria Michele
- RÁMILA CARREÑO, Marta
- RAMÍREZ SEBASTIÀ, Anaïs
- REAL VOLTAS, Francisco
- REDONDO SANTIAGO, Gemma
- REQUENA MARTÍNEZ, Cristina
- RIBEIRO AMARAL, Tiago Alexandre
- RIBERA URIBE, José Manuel
- RICO SUSARREY, Maximino
- ROBAYO SALCEDO, Liza Carolina
- ROCAFORT SÁNCHEZ, Guillermo
- ROCAS DE LOS SANTOS, Carla
- RODEJA VAZQUEZ, Mariona
- RODRÍGUEZ BAUZÁ, Rafel Miquel
- RODRIGUEZ FERNANDEZ, Ines
- RODRÍGUEZ GONZÁLEZ, Andrea
- RODRIGUEZ MILLAN, Gustavo Andres
- ROGER QUERALT, Judith
- ROIG CAYON, Miguel
- ROIG FARGA, Elena
- ROLDÁN CUBERO, Javier
- ROMERO FONTENLOS, Adriana del Valle
- RUALES SUAREZ, Gerardo Antonio
- RUBIO PALAU, Josep
- RUIZ MAGAZ, Vanessa
- RYZHYK, Mariia
- SAEZ MARTÍNEZ, Sandra Asunción
- SALAGARAY GARCÍA, María Teresa
- SALOMÓ COLL, Oscar Cosme
- SALVADÓ I RUIZ, Carla
- SAMAYOA-FARNÉS RAMÍREZ, Cynthia Lorena
- SANAGUSTÍN SÁNCHEZ, Elisa
- SÁNCHEZ ARTUÑEDO, David
- SÁNCHEZ FERNÁNDEZ, Mayka
- SÁNCHEZ SITJES, Lluís
- SANTOS LÓPEZ, Iván
- SANTOS MENDOZA, Xavi
- SATORRES NIETO, Marta
- SAVOINI, Marzia Cristina
- SCALCIONE PELAGATTI, Romina María
- SEGURA MOLLÀ, Marta
- SERRA RENOM, María Teresa
- SIEIRA GIL, Ramón
- SOLER GOMIS, Enric
- SURA, Paramveer Singh
- SZWEJKOWSKI, Andrew Dominic
- TADEO MASA, Francisco José
- TEIXEIRA DE PINHO FAVARO, Marianna
- TOMÀS ALIBERAS, Jordi
- TORRES MORALES, Bernat
- TORRES RODRIGUEZ, Juan Camilo
- TORROELLA SAURA, Gerard
- VALERO SALVO, Andrea
- VALLÉS CREIXELL, Ana Maria
- VALLÉS RODRÍGUEZ, Marta
- VALLÈS VEGAS, Cristina
- VALLS ONTAÑÓN, Adaia
- VASCONCELOS HENRIQUES, Leticia Concepción
- VASYLETS, Olena
- VÁZQUEZ DE SOLA FERNÁNDEZ, María Dolores
- VEGA SÁNCHEZ, Paula
- VEIGA MELHEM, Laura Jimena
- VELA CASASEMPERE, Inmaculada
- VELLA LLORENS, Paola
- VELOSO DURÁN, Ana
- VILARRASA SÁNCHEZ, Javier
- VILLAGRAN PEREGRINA, Ilse Paola
- VIROLÉS SUÑER, Maria Mercè
- VIVAS, Sofia Andreina
- VOLTÀ DURÁN, Eric
- WALTER SOLANA, André
- WRIGHT, Roni Helene Grace
- XIAO, Nan
- YUSTE BIELSA, Silvia
- ZABALZA CERDEIRIÑA, Miguel
- ZANÓN SERER, Juan
Pràctiques
Pràctiques
- Conveni de pràctiques curriculars i de cooperació educativa entre la Facultat d’Odontologia i la Fundació Privada Pro Persones amb Disminució Psíquica Catalònia.
- Conveni de pràctiques curriculars i de cooperació educativa entre la Facultat d’Odontologia i l’Institut Català de la Salut.
Aquests dos convenis tenen com a objectiu fonamental la formació pràctica de l’estudiant en el camp de l’odontologia i consistiran en el desenvolupament dels coneixements teòrics adquirits a la Facultat d’Odontologia als centres dependents de la Fundació Catalònia i de l’Institut Català de la Salut.
Objectius
A la Clínica Universitària d’Odontologia l’alumne du a terme les pràctiques clíniques externes amb la finalitat de projectar tots els seus coneixements teòrics i tècnics i les habilitats en els tractaments que dugui a terme amb els pacients. A la Clínica Universitària d’Odontologia els alumnes es preparen per afrontar els reptes de la professió que exerciran en un futur proper i les realitats del sector, que evoluciona continuament.
En les pràctiques clíniques externes els alumnes han d’aconseguir dur a terme els tractaments que exigeix cada matèria, seguits molt de prop no només pels instructors i els professors, sinó també pel personal auxiliar de la clínica i els pacients.
Es tracta de simular la pràctica mèdica i el funcionament propis d’una clínica odontològica per adquirir els hàbits de relació amb el pacient, tot el personal clínic i els col•laboradors (higienistes, personal auxiliar de clínica, tècnics dentals i proveïdors).
L’estada a la clínica aportarà a l’alumne, a més d’un altre tipus de coneixements, el tracte humà. A partir de l’estada a la clínica, haurà d’acostumar-se a tractar amb tot tipus de pacients, adults i infants, sensibilitzar-se i adaptar-se al tracte amb cadascun.
- Desenvolupament de les qualitats personals: paciència, delicadesa, amabilitat, empatia; totes aquestes habilitats permetran a l’alumne posar-se a la pell del pacient i fer-li el tractament més adequat, sempre tenint en compte la patologia o la necessitat.
- El personal de la Clínica Universitària d’Odontologia exerceix una funció assistencial i també és un referent docent per a l’alumne, ja que li aporta coneixements molt pràctics per a la vida laboral futura, com ara:
- Gestió de l’agenda de la clínica
- Elaboració de pressupostos
- Gestió de queixes del pacient
- Gestió de llistes d’espera (screenings, revisions, interconsultes)
- Procés de neteja i esterilització dels instrumentals
- Possibilitat de treballar amb materials de diferents cases comercials
- Tracte, ús i gestió adequats del material aprofitant al màxim els recursos materials
- Disposició de la més alta tecnologia odontològica i la més nova
- Disposició d’instal•lacions modernes i adequades per a la realització de les pràctiques clíniques i de laboratori
La Clínica Universitària permet la possibilitat que l’alumne dugui a terme pràctiques clíniques voluntàries tant en els períodes acadèmics com en els de vacances, per ampliar coneixements i continuar l’itinerari Pràcticum en el qual es trobi.
Finalment, gràcies als convenis signats per la Facultat d’Odontologia, la Clínica Universitària té en marxa diferents estudis científics amb pacients, prèviament autoritzats per la Comissió Ètica corresponent, els resultats dels quals es publiquen posteriorment perquè es puguin seguir des de les tasques investigadora i docent.
Funcionament
Les pràctiques dels primers anys ajuden que l’alumnat s’introdueixi en la relació odontòleg-pacient, que condiciona notablement l’acte assistencial odontològic. Això està potenciat per la inclusió en el currículum d’assignatures d’orientació humanística i psicològica, i també per l’estreta col•laboració dels professionals en actiu.
Per a les pràctiques externes a la Clínica Universitària d’Odontologia, els alumnes compten amb instructors de clínica, tots ells odontòlegs de professió que exerceixen tutories constants amb els alumnes.
Aquestes pràctiques son obligatòries per a tots els alumnes.
Assignatures vinculades a les pràctiques:
- Introducció Clínica
- Periodòncia Bàsica
- Odontologia Preventiva II
- Periodòncia Avançada
- Odontopediatria I, II, III, IV
- Ortodòncia I, II, III, IV
- Prostodòncia I, II, III, IV
- Disfunció del sistema masticatori
- Introducció clínica restauradora
- Clínica Restauradora dental I, II
- Traumatologia
- Seminari periodòncia I, II
- Clínica Integrada
- Odontologia en pacients especials
- Gerodontologia
Normativa
Durant la realització de les pràctiques, els alumnes s’hauran d’adaptar a la normativa que regeix el funcionament de la Clínica Universitària d’Odontologia:
- Hauran de portar sempre l’uniforme reglamentari (pijama clínic) per al programa d’Endodòncia, que se’ls proporcionarà a l’inici del primer curs. El pijama clínic haurà d’estar net i complet.
- Durant l’horari destinat a les pràctiques clíniques, els alumnes hauran de ser a la Clínica Universitària d’Odontologia, amb independència que el pacient planificat hi sigui o no. En absència de pacients programats els alumnes podran assistir altres companys, alumnes de pregrau o pacients no programats, seguint les indicacions del professor responsable.
- Hauran de treballar sempre amb guants, una màscara que cobreixi el nas i la boca, i ulleres de protecció.
- Abans de dur a terme cada tractament hauran de comprovar les dades de la història clínica i del tractament que s’ha de realitzar.
- Hauran de recolliran al magatzem el material i l’instrumental necessari per dur a terme el tractament programat.
- Hauran d’advertir la recepció que han arribat a la clínica, i hauran d’acompanyar els pacients des de la recepció quan aquests arribin i portar-los-hi quan completin el tractament.
- Durant l’horari previst per a les pràctiques clíniques, els alumnes acataran les decisions del professor respecte a quin pacient atendre, quin tractament realitzar a cada pacient i com dur-lo a terme. És un objectiu fonamental del programa que cada alumne desenvolupi un criteri clínic propi. No obstant això, de cara al funcionament correcte de la clínica –la qual cosa és fonamental per desenvolupar el programa– el criteri del professor responsable haurà de prevaler en cas de desacord entre alumne i professor, sense que això impedeixi un debat posterior, en el transcurs de les sessions clíniques, de la situació i el cas concrets.
- Abans d’acomiadar el pacient l’alumne farà constar en la història el tractament realitzat, les consideracions que siguin necessàries i com haurà de continuar el tractament. En cas que necessiti més visites amb el mateix alumne o àrea, es programaran per facilitar l’organització a recepció. En cas que s’hagi de derivar el pacient a una altra àrea o tornar-lo a la clínica de pregrau, se n’haurà d’informar, també per escrit, a recepció.
- En cap cas, sense excepció, els alumnes no es podran quedar amb documents de la història clínica una vegada que hagi acabat la sessió de tractament. En cas que hagin d’accedir a alguna informació, n’hauran de fer còpies, amb l’autorització del professor responsable.
- Quan s’hagi completat el tractament, es tornarà el material i l’instrumental en les condicions que s’indiquin en cada cas.
- En cas d’avaria en algun instrument o equipament de la clínica, se n’haurà d’informar la persona responsable abans d’acabar la pràctica.
- En cas que no pugui assistir a les pràctiques clíniques, l’alumne ho haurà d’advertir al professor responsable i la recepció de la clínica, amb tres setmanes d’antelació. A més, haurà de justificar –preferiblement abans, i en tot cas després– els motius de la no-assistència.
- En general hauran d’atendre qualsevol normativa que marqui la gerència de la Clínica Universitària d’Odontologia al llarg del període de formació.
No respectar les normes de funcionament de la Clínica Universitària d’Odontologia pot comportar la prohibició d’accedir-hi, cosa que impediria el compliment de les pràctiques clíniques, imprescindibles per completar el programa.
Sortides professionals
Sanitat
- Consulta d’odontologia pròpia
- Atenció odontològica en clíniques per compte aliè o com a associat
- Xarxa sanitària pública
- Centres hospitalaris privats amb servei d’odontologia
Docència
- Universitats
- Centres especialitzats
- Cicles formatius en Formació Professional
Recerca
- Odontologia
- Ortodòncia
- Implantologia
- Estètica bucodental
Requisits d'admissió
Proves d'admissió
Els exàmens d'admissió consistiran en un examen escrit en línia i una entrevista en línia.
L'examen escrit en línia tindrà 3 seccions:
- Una prova de coneixements generals bàsics (que inclourà temes de biologia a nivell de secundària i d'història contemporània).
- Una prova psicotècnica.
- Una prova d'anglès (nivell B2).
*Hi haurà una prova addicional de coneixements en l'àmbit sociosanitari exclusivament per als estudiants de via 4 (CFGS).
L'entrevista també es farà en línia i tindrà una durada aproximada de 10 minuts.
La classificació es calcularà de la següent manera:
- 40% -> Resultats de l'examen
- 10% -> Resultats de l'entrevista
- 50% -> Expedient acadèmic proporcionat pel sol·licitant
Les places s'assignaran estrictament en ordre de classificació.
Totes les instruccions per a l'examen es proporcionaran una setmana abans del mateix.
Si us plau, tingues en compte que no proporcionem materials d'estudi ni exàmens d'exemple. La informació oferida en aquest lloc és tota la informació que podem proporcionar.
Documentació necessària
Es pot accedir a UIC Barcelona a partir de diferents vies, cadascuna de les quals necessita una documentació específica. Per saber quina documentació cal entregar en cada cas, la persona interessada pot consultar l'enllaç següent:
Resultats prova d'admissió
Reserva i matrícula
Una vegada superat el procés d'admissió, s'ha de fer l'ingrés del 20% del total del preu del primer curs, en concepte de reserva de plaça, després de rebre la carta oficial d'admissió.
Formalitzada la matrícula, s'ha d'abonar en un pagament únic el 80% restant.
Vies d'accés
Es pot accedir en aquesta universitat des de procedències acadèmiques diferents. A l'enllaç següent la persona interessada pot obtenir més informació sobre la via a la qual pertany.
En el cas del grau d'Odontologia, els alumnes provinents de Cicle Formatiu de Grau Superior hauran d'acreditar una nota mitjana de 8, com a mínim, per poder accedir als estudis.
Beques i finançament
Beques
UIC Barcelona diposa d'un servei de beques procedents tant de fons públics (MEC o AGAUR) com de fons privats o de la mateixa universitat.
Per saber-ne més, consulta els següents enllaços:
Finançament
Les diferents modalitats de pagament estan subjectes a les condicions de finançament de cada una de les carreres.
A continuació trobaràs un document en el qual es pot veure quines són aquestes condicions:
Descomptes
Per estudiar una carrera de grau a UIC Barcelona, les persones que ho desitgin poden beneficiar-se d'una sèrie de descomptes, segons unes condicions determinades.