- Més vistos
- Darrera visualització
UIC Barcelona organitza dues jornades per sensibilitzar la població i promoure la prevenció del suïcidi
Les jornades tindran lloc el 9 i 10 de setembre als dos campus de la Universitat i també en altres espais de Barcelona i Sant Cugat del Vallès, amb la voluntat de conscienciar les persones sobre la importància de teixir una xarxa de suport que impliqui tota la societat
D’ençà de la pandèmia, hi ha més preocupació a la societat per la salut mental i el benestar emocional, especialment entre els joves. Com a universitat compromesa amb la societat i amb la salut mental, UIC Barcelona ha organitzat dues jornades els propers dies 9 i 10 de setembre amb la voluntat de sensibilitzar la població i contribuir a la prevenció del suïcidi entre els joves, en el marc del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi.
Al llarg del dilluns 9 i el dimarts 10 de setembre es realitzaran diverses activitats als dos campus de la Universitat, entre les que destaca la presentació del documental La Xarxa Invisible. Un documental sobre la prevenció del suïcidi en joves, produït per UIC Barcelona. En el marc de les jornades, s’impulsen també iniciatives a espais públics de la ciutat de Barcelona i de Sant Cugat del Vallès, organitzades per l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.
El Campus Barcelona acollirà durant la primera jornada la xerrada “La salut mental a l’empresa”, que tindrà lloc al matí. A la tarda, l’Aula Magna serà l’escenari de la projecció del documental La xarxa invisible. Un documental sobre la prevenció del suïcidi en joves, produït per UIC Barcelona, amb l’objectiu principal de donar veu a joves, famílies, associacions, personal clínic, professionals de la sociologia i l’educació que treballen incansablement per trencar l’estigma del suïcidi i donar veu als qui lluiten en silenci. La jornada del dia 10, coincidint amb el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, acollirà una xerrada titulada “El suïcidi es pot prevenir” al Campus Sant Cugat.
A més a més, durant les dues jornades també es duran a terme altres iniciatives com l’experiència interactiva “El suïcidi s’evita parlant-ne. Apropa’t, escolta, parla’n”, l’exposició fotogràfica “Silencis trencats”, i les carpes de la Clínica Support, del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM) i de diverses associacions catalanes per a la prevenció del suïcidi i suport a les víctimes.
El documental i les jornades han comptat amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Cugat, l’Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi (ACPS), l’Associació per a la Prevenció del Suïcidi i l’Atenció al Supervivent (APSAS), Mans Amigues, Després del Suïcidi i Associació de Supervivents (DSAS), Fundació Ajuda i Esperança – Esperança en Línia, l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Hospital Universitari Parc Taulí, el Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM), Eurest i Support – Clínica Universitària de Psicologia i Psiquiatria de UIC Barcelona.