04/10/2024

Vuit investigadors de UIC Barcelona, entre els més influents del món

Investigadors de diferents àrees de UIC Barcelona han estat inclosos novament en el prestigiós Ranking of the World Scientists: World’s Top 2% Scientists de la Universitat de Stanford, que reuneix 223.152 científics de 22 àrees diferents 

Un total de 4.007 dels seleccionats són espanyols. El rànquing, que es publica en la revista Elsevier, ha estat elaborat a partir de diversos paràmetres, com el nombre de publicacions indexades, cites rebudes, índex h, coautoria o un indicador compost (score)

Per tercer any consecutiu, investigadors de UIC Barcelona formen part del prestigiós rànquing elaborat per la Universitat de Standford. Els resultats es recullen en dues llistes diferents: la primera reuneix les persones més citades al llarg de 2023; la segona, classifica els investigadors més rellevants sobre la base de tota la seva trajectòria, mesurada fins a l’1 d’agost de 2024.

En la primera llista, hi apareixen investigadors i docents que pertanyen a la Facultat d’Odontologia, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, i a UIC Barcelona School of Architecture.

La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut és present en aquest rànquing amb el vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement de la Universitat, Román Pérez; així com Ramon Grimalt, dermatòleg i professor del departament de Medicina.

De la Facultat d’Odontologia figuren en el rànquing el catedràtic i responsable de l’àrea de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial, Federico Hernández-Alfaro; el catedràtic i responsable de l’àrea de Periodòncia, José Nart; l’investigador i docent Jordi Gargallo, i el professor de l’àrea de Periodòncia Alberto Monje.

En el rànquing, també s’hi ha inclòs novament l’investigador Lorenzo Chelleri, de UIC Barcelona School of Architecture.

UIC Barcelona també és present en la llista elaborada per la Universitat de Stanford que reconeix els investigadors amb una carrera investigadora d’impacte en el seu àmbit de treball. Concretament, la llista inclou Xavier Gil, director del Bioengineering Institute of Technology (BIT) i del departament de Bioenginyeria; així com Federico Hernández-Alfaro i Alberto Monje, catedràtic i docent respectivament de la Facultat d’Odontologia, per la seva dilatada producció científica dins de les seves respectives àrees.

El Ranking of the World Scientists: World’s Top 2% Scientists de la Universitat de Stanford, que es publica en la revista Elsevier, ha estat elaborat a partir de diversos paràmetres, com el nombre de publicacions indexades, citacions rebudes, índex h, coautoria o un indicador compost (score), després d’analitzar la informació proveïda per la base de dades Scopus.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)