Directori
HURTADO BARROSO, Sara
CV
Perfil del professor
Professor Lector
Ciències Bàsiques, DEPARTAMENT DE CIÈNCIES BÀSIQUES. Universitat Internacional de Catalunya
Formació acadèmica
Doctora en Alimentació i Nutrició , UNIVERSITAT DE BARCELONA
Máster Universitario en Gestión del Conocimiento Biomédico e Investigación Clínica, UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA
Máster Departamentos Científicos de la Industria Farmacéutica, UNIVERSITAT DE BARCELONA
Graduada en Biologia, UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA
Llicenciada en Biologia, UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA
Máster Universitario en Gestión del Conocimiento Biomédico e Investigación Clínica, UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA
Máster Departamentos Científicos de la Industria Farmacéutica, UNIVERSITAT DE BARCELONA
Graduada en Biologia, UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA
Llicenciada en Biologia, UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA
Experiència professional
Juny 2023–Actualment: Assaigs clínics i gestió de projectes a l'àrea d'Alimentació i Nutrició – IDIBAPS, Hospital Clínic, Universitat de Barcelona (contracte Postdoc)
• Gestió d'assajos clínics
• Disseny i execució d'assaigs clínics
• Gestió de projectes
• Recerca
• Projectes de redacció
• Mostreig
• Organització
• Ensenyament
• Tutoria d'un doctorat, així com de projectes de màster i grau
Març 2022–Actualment: Professor Associat – Universitat de Barcelona Docència en màster en Innovació i Emprenedoria en Nutrició, Malalties Cròniques i Envelliment Saludable)
Febrer 2023–Actualment: Assessor científic sènior - Caring Collective. Col·laboració com a assessor científic en un programa basat en iniciatives/serveis d'educació, recerca i consultoria en Ciència de la Nutrició, el Benestar i l'Envelliment de la Salut. Realització de tasques relacionades amb suport a la gestió, gestió de projectes, educació, recerca i innovació i creació de continguts.
Març de 2023–Actualment: Consultor sènior de màrqueting mèdic – Et al pharma. Afers mèdics, redacció mèdica, educació mèdica, interpretació d'estratègia.
Febrer de 2022-febrer de 2023: Departament d'Afers Mèdics (assessor mèdic / MSL), Afers mèdics d'Amgen, Pla mèdic, Educació mèdica, Comunicació científica, Gestió de projectes digitals, Redacció mèdica.
Novembre 2020–Febrer 2022: Contracte de Recerca Postdoctoral – Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CIBEROBN)
Desembre 2019–novembre 2020: Contracte de Recerca Postdoctoral – Universitat de Barcelona
Octubre 2015–Octubre 2019: Contracte de recerca predoctoral, beca de professorat en formació (FPU) – Universitat de Barcelona
• Gestió d'assajos clínics
• Disseny i execució d'assaigs clínics
• Gestió de projectes
• Recerca
• Projectes de redacció
• Mostreig
• Organització
• Ensenyament
• Tutoria d'un doctorat, així com de projectes de màster i grau
Març 2022–Actualment: Professor Associat – Universitat de Barcelona Docència en màster en Innovació i Emprenedoria en Nutrició, Malalties Cròniques i Envelliment Saludable)
Febrer 2023–Actualment: Assessor científic sènior - Caring Collective. Col·laboració com a assessor científic en un programa basat en iniciatives/serveis d'educació, recerca i consultoria en Ciència de la Nutrició, el Benestar i l'Envelliment de la Salut. Realització de tasques relacionades amb suport a la gestió, gestió de projectes, educació, recerca i innovació i creació de continguts.
Març de 2023–Actualment: Consultor sènior de màrqueting mèdic – Et al pharma. Afers mèdics, redacció mèdica, educació mèdica, interpretació d'estratègia.
Febrer de 2022-febrer de 2023: Departament d'Afers Mèdics (assessor mèdic / MSL), Afers mèdics d'Amgen, Pla mèdic, Educació mèdica, Comunicació científica, Gestió de projectes digitals, Redacció mèdica.
Novembre 2020–Febrer 2022: Contracte de Recerca Postdoctoral – Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CIBEROBN)
Desembre 2019–novembre 2020: Contracte de Recerca Postdoctoral – Universitat de Barcelona
Octubre 2015–Octubre 2019: Contracte de recerca predoctoral, beca de professorat en formació (FPU) – Universitat de Barcelona
Publicacions
Articles
- Parilli, I.; López, R.; Domínguez, I.; Vallverdú, A.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R., (2023), "Consumption of peanut products enhances the production of microbial phenolic metabolites related with memory and stress response: Results from the ARISTOTLE trial", Journal of functional foods, vol. 108, No. 105746, ISSN: 1756-4646.
- Parilli, I.; Domínguez, I.; Vallverdú, A.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R., (2023), "Urinary Phenolic Metabolites Associated with Peanut Consumption May Have a Beneficial Impact on Vascular Health Biomarkers", Antioxidants, vol. 12, No. 3, ISSN: 2076-3921.
- Parilli, I.; Hurtado-Barroso, S.; Guasch, M.; Lamuela, R., (2022), "Effect of Peanut Consumption on Cardiovascular Risk Factors: A Randomized Clinical Trial and Meta-Analysis", Frontiers in Nutrition, vol. 9, ISSN: 2296-861X.
- Parilli, I.; Domínguez, I.; Arancibia, C.; Marhuenda, M.; Vallverdú, A.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R., (2022), "Effect of Crushing Peanuts on Fatty Acid and Phenolic Bioaccessibility: A Long-Term Study", Antioxidants, vol. 11, No. 2, ISSN: 2076-3921.
- Parilli, I.; Domínguez, I.; Trius, M.; Castellví, M.; Bosch, B.; Castro, S.; Estruch, R.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R., (2021), "Consumption of peanut products improves memory and stress response in healthy adults from the ARISTOTLE study: A 6-month randomized controlled trial", CLINICAL NUTRITION, vol. 40, No. 11, pp. 5556-5567, ISSN: 1532-1983.
- Hurtado-Barroso, S.; Trius, M.; Lamuela, R.; Zamora, R., (2020), "Vegetable and Fruit Consumption and Prognosis Among Cancer Survivors: A Systematic Review and Meta-Analysis of Cohort Studies", Advances in Nutrition, vol. 11, No. 6, pp. 1569-1582, ISSN: 2156-5376.
- Domínguez, I.; Yago, M.; Salas, A.; Tresserra, A.; Hurtado-Barroso, S., (2020), "Effects of Dietary Phytoestrogens on Hormones throughout a Human Lifespan: A Review", Nutrients, vol. 12, No. 8, ISSN: 2072-6643.
- Rinaldi , J.; Quifer, P.; Hurtado-Barroso, S.; Illan, M.; Torrado, X.; Lamuela, R., (2020), "Cuisinomics: MS-based untargeted approach reveals chemical modulation by a recipe during home cooking", FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, vol. 138, No. Pt B, ISSN: 1873-7145.
- Hurtado-Barroso, S.; Quifer, P.; Marhuenda, M.; Rinaldi, J.; Tresserra, A.; Lamuela, R., (2019), "Increase of 4-Hydroxybenzoic, a Bioactive Phenolic Compound, after an Organic Intervention Diet", Antioxidants, vol. 8, No. 9, ISSN: 2076-3921.
- Rinaldi , J.; Quifer, P.; Westrin, V.; Hurtado-Barroso, S.; Torrado, X.; Lamuela, R., (2019), "Mediterranean sofrito home-cooking technique enhances polyphenol content in tomato sauce", Journal of the Science of Food and Agriculture, vol. 99, No. 14, pp. 6535-6545, ISSN: 1097-0010.
- Rinaldi , J.; Quifer, P.; Francetto, F.; Hurtado-Barroso, S.; Illan, M.; Torrado, X.; Lamuela, R., (2019), "Using Extra Virgin Olive Oil to Cook Vegetables Enhances Polyphenol and Carotenoid Extractability: A Study Applying the sofrito Technique", Molecules, vol. 24, No. 8, ISSN: 1420-3049.
- Hurtado-Barroso, S.; Martínez, M.; Rinaldi, J.; Quifer, P.; Vallverdú, A.; Pérez, S.; Lamuela, R., (2019), "Acute Effect of a Single Dose of Tomato Sofrito on Plasmatic Inflammatory Biomarkers in Healthy Men", Nutrients, vol. 11, No. 4, ISSN: 2072-6643.
- Hurtado-Barroso, S.; Tresserra, A.; Vallverdú, A.; Lamuela, R., (2019), "Organic food and the impact on human health", Critical Reviews in Food Science and Nutrition, vol. 59, No. 4, pp. 704-714, ISSN: 1549-7852.
- Marhuenda, M.; Hurtado-Barroso, S.; Tresserra, A.; Lamuela, R., (2018), "A review of factors that affect carotenoid concentrations in human plasma: differences between Mediterranean and Northern diets", European journal of clinical nutrition, vol. 72, pp. 18-25, ISSN: 0954-3007.
- Hurtado-Barroso, S.; Quifer, P.; Rinaldi , J.; Pérez, S.; Tresserra, A.; Lamuela, R., (2018), "Changing to a Low-Polyphenol Diet Alters Vascular Biomarkers in Healthy Men after Only Two Weeks", Nutrients, vol. 10, No. 11, ISSN: 2072-6643.
- Rinaldi , J.; Tran, C.; Hurtado-Barroso, S.; Martinez, M.; Illan, M.; Lamuela, R., (2017), "Home cooking and ingredient synergism improve lycopene isomer production in Sofrito", FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, vol. 99, No. Pt 2, pp. 851-861, ISSN: 1873-7145.
- Hrvolová, B.; Martínez, M.; Colmán, M.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R.; Kalina, J., (2016), "Development of an Advanced HPLC-MS/MS Method for the Determination of Carotenoids and Fat-Soluble Vitamins in Human Plasma", International Journal of Molecular Sciences, vol. 17, No. 10, ISSN: 1422-0067.