Torna al directori
El nostre equip docent i investigador

HURTADO BARROSO, Sara

Professor Lector
DEPARTAMENT DE CIÈNCIES BÀSIQUES
Departament de Ciències Bàsiques
  • Formació acadèmica
  • Experiència professional
    • Articles
  • Assignatures impartides

Formació acadèmica

Doctora en Alimentació i Nutrició , UNIVERSITAT DE BARCELONA
Máster Universitario en Gestión del Conocimiento Biomédico e Investigación Clínica, UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA
Máster Departamentos Científicos de la Industria Farmacéutica, UNIVERSITAT DE BARCELONA
Graduada en Biologia, UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA
Llicenciada en Biologia, UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA

Experiència professional

Juny 2023–Actualment: Assaigs clínics i gestió de projectes a l'àrea d'Alimentació i Nutrició – IDIBAPS, Hospital Clínic, Universitat de Barcelona (contracte Postdoc)
• Gestió d'assajos clínics
• Disseny i execució d'assaigs clínics
• Gestió de projectes
• Recerca
• Projectes de redacció
• Mostreig
• Organització
• Ensenyament
• Tutoria d'un doctorat, així com de projectes de màster i grau
Març 2022–Actualment: Professor Associat – Universitat de Barcelona Docència en màster en Innovació i Emprenedoria en Nutrició, Malalties Cròniques i Envelliment Saludable)
Febrer 2023–Actualment: Assessor científic sènior - Caring Collective. Col·laboració com a assessor científic en un programa basat en iniciatives/serveis d'educació, recerca i consultoria en Ciència de la Nutrició, el Benestar i l'Envelliment de la Salut. Realització de tasques relacionades amb suport a la gestió, gestió de projectes, educació, recerca i innovació i creació de continguts.
Març de 2023–Actualment: Consultor sènior de màrqueting mèdic – Et al pharma. Afers mèdics, redacció mèdica, educació mèdica, interpretació d'estratègia.
Febrer de 2022-febrer de 2023: Departament d'Afers Mèdics (assessor mèdic / MSL), Afers mèdics d'Amgen, Pla mèdic, Educació mèdica, Comunicació científica, Gestió de projectes digitals, Redacció mèdica.
Novembre 2020–Febrer 2022: Contracte de Recerca Postdoctoral – Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CIBEROBN)
Desembre 2019–novembre 2020: Contracte de Recerca Postdoctoral – Universitat de Barcelona
Octubre 2015–Octubre 2019: Contracte de recerca predoctoral, beca de professorat en formació (FPU) – Universitat de Barcelona

Publicacions

  • Journal of functional foods, Consumption of peanut products enhances the production of microbial phenolic metabolites related with memory and stress response: Results from the ARISTOTLE trial
    Nom: Parilli, I.; López, R.; Domínguez, I.; Vallverdú, A.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2023
    Vol.: 108 Núm.: 105746
  • Antioxidants, Urinary Phenolic Metabolites Associated with Peanut Consumption May Have a Beneficial Impact on Vascular Health Biomarkers
    Nom: Parilli, I.; Domínguez, I.; Vallverdú, A.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2023
    Vol.: 12 Núm.: 3
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/antiox12030698 ISSN o títol: 2076-3921
  • Frontiers in Nutrition, Effect of Peanut Consumption on Cardiovascular Risk Factors: A Randomized Clinical Trial and Meta-Analysis
    Nom: Parilli, I.; Hurtado-Barroso, S.; Guasch, M.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2022
    Vol.: 9
    DOI: https://dx.doi.org/10.3389/fnut.2022.853378 ISSN o títol: 2296-861X
  • Antioxidants, Effect of Crushing Peanuts on Fatty Acid and Phenolic Bioaccessibility: A Long-Term Study
    Nom: Parilli, I.; Domínguez, I.; Arancibia, C.; Marhuenda, M.; Vallverdú, A.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2022
    Vol.: 11 Núm.: 2
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/antiox11020423 ISSN o títol: 2076-3921
  • CLINICAL NUTRITION, Consumption of peanut products improves memory and stress response in healthy adults from the ARISTOTLE study: A 6-month randomized controlled trial
    Nom: Parilli, I.; Domínguez, I.; Trius, M.; Castellví, M.; Bosch, B.; Castro, S.; Estruch, R.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2021
    Pàgina d'inici: 5556 Pàgina final: 5567 Vol.: 40 Núm.: 11
  • Advances in Nutrition, Vegetable and Fruit Consumption and Prognosis Among Cancer Survivors: A Systematic Review and Meta-Analysis of Cohort Studies
    Nom: Hurtado-Barroso, S.; Trius, M.; Lamuela, R.; Zamora, R. Rol: Autor Data de publicació: 2020
    Pàgina d'inici: 1569 Pàgina final: 1582 Vol.: 11 Núm.: 6
    DOI: https://dx.doi.org/10.1093/advances/nmaa082 ISSN o títol: 2156-5376
  • Nutrients, Effects of Dietary Phytoestrogens on Hormones throughout a Human Lifespan: A Review
    Nom: Domínguez, I.; Yago, M.; Salas, A.; Tresserra, A.; Hurtado-Barroso, S. Rol: Autor Data de publicació: 2020
    Vol.: 12 Núm.: 8
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/nu12082456 ISSN o títol: 2072-6643
  • FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, Cuisinomics: MS-based untargeted approach reveals chemical modulation by a recipe during home cooking
    Nom: Rinaldi , J.; Quifer, P.; Hurtado-Barroso, S.; Illan, M.; Torrado, X.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2020
    Vol.: 138 Núm.: Pt B
  • Antioxidants, Increase of 4-Hydroxybenzoic, a Bioactive Phenolic Compound, after an Organic Intervention Diet
    Nom: Hurtado-Barroso, S.; Quifer, P.; Marhuenda, M.; Rinaldi, J.; Tresserra, A.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2019
    Vol.: 8 Núm.: 9
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/antiox8090340 ISSN o títol: 2076-3921
  • Journal of the Science of Food and Agriculture, Mediterranean sofrito home-cooking technique enhances polyphenol content in tomato sauce
    Nom: Rinaldi , J.; Quifer, P.; Westrin, V.; Hurtado-Barroso, S.; Torrado, X.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2019
    Pàgina d'inici: 6535 Pàgina final: 6545 Vol.: 99 Núm.: 14
    DOI: https://dx.doi.org/10.1002/jsfa.9934 ISSN o títol: 1097-0010
  • Molecules, Using Extra Virgin Olive Oil to Cook Vegetables Enhances Polyphenol and Carotenoid Extractability: A Study Applying the sofrito Technique
    Nom: Rinaldi , J.; Quifer, P.; Francetto, F.; Hurtado-Barroso, S.; Illan, M.; Torrado, X.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2019
    Vol.: 24 Núm.: 8
  • Nutrients, Acute Effect of a Single Dose of Tomato Sofrito on Plasmatic Inflammatory Biomarkers in Healthy Men
    Nom: Hurtado-Barroso, S.; Martínez, M.; Rinaldi, J.; Quifer, P.; Vallverdú, A.; Pérez, S.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2019
    Vol.: 11 Núm.: 4
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/nu11040851 ISSN o títol: 2072-6643
  • Critical Reviews in Food Science and Nutrition, Organic food and the impact on human health
    Nom: Hurtado-Barroso, S.; Tresserra, A.; Vallverdú, A.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2019
    Pàgina d'inici: 704 Pàgina final: 714 Vol.: 59 Núm.: 4
  • European journal of clinical nutrition, A review of factors that affect carotenoid concentrations in human plasma: differences between Mediterranean and Northern diets
    Nom: Marhuenda, M.; Hurtado-Barroso, S.; Tresserra, A.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2018
    Pàgina d'inici: 18 Pàgina final: 25 Vol.: 72
  • Nutrients, Changing to a Low-Polyphenol Diet Alters Vascular Biomarkers in Healthy Men after Only Two Weeks
    Nom: Hurtado-Barroso, S.; Quifer, P.; Rinaldi , J.; Pérez, S.; Tresserra, A.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2018
    Vol.: 10 Núm.: 11
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/nu10111766 ISSN o títol: 2072-6643
  • FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, Home cooking and ingredient synergism improve lycopene isomer production in Sofrito
    Nom: Rinaldi , J.; Tran, C.; Hurtado-Barroso, S.; Martinez, M.; Illan, M.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2017
    Pàgina d'inici: 851 Pàgina final: 861 Vol.: 99 Núm.: Pt 2
  • International Journal of Molecular Sciences, Development of an Advanced HPLC-MS/MS Method for the Determination of Carotenoids and Fat-Soluble Vitamins in Human Plasma
    Nom: Hrvolová, B.; Martínez, M.; Colmán, M.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R.; Kalina, J. Rol: Autor Data de publicació: 2016
    Vol.: 17 Núm.: 10
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/ijms17101719 ISSN o títol: 1422-0067

Assignatures impartides

Curs 2024-2025 - Període: 01/09/2024 - 31/08/2025
  • Grau
    Grau en Ciències Biomèdiques
    • - Pràctiques Externes
    • - Patologia Cel·lular i Molecular
    • - Nutrició
    • - Biomedicina Integrada I
    • - Treball de Fi de Grau
    • - Tècniques d'Anàlisi Biomèdica II
Curs 2023-2024 - Període: 01/09/2023 - 31/08/2024
  • Grau
    Grau en Ciències Biomèdiques
    • - Pràctiques Externes
    • - Patologia Cel·lular i Molecular
    • - Treball de Fi de Grau
    • - Tècniques d'Anàlisi Biomèdica II
    • - Biomedicina Integrada I

Formació acadèmica

Doctora en Alimentació i Nutrició , UNIVERSITAT DE BARCELONA
Máster Universitario en Gestión del Conocimiento Biomédico e Investigación Clínica, UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA
Máster Departamentos Científicos de la Industria Farmacéutica, UNIVERSITAT DE BARCELONA
Graduada en Biologia, UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA
Llicenciada en Biologia, UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA

Experiència professional

Juny 2023–Actualment: Assaigs clínics i gestió de projectes a l'àrea d'Alimentació i Nutrició – IDIBAPS, Hospital Clínic, Universitat de Barcelona (contracte Postdoc)
• Gestió d'assajos clínics
• Disseny i execució d'assaigs clínics
• Gestió de projectes
• Recerca
• Projectes de redacció
• Mostreig
• Organització
• Ensenyament
• Tutoria d'un doctorat, així com de projectes de màster i grau
Març 2022–Actualment: Professor Associat – Universitat de Barcelona Docència en màster en Innovació i Emprenedoria en Nutrició, Malalties Cròniques i Envelliment Saludable)
Febrer 2023–Actualment: Assessor científic sènior - Caring Collective. Col·laboració com a assessor científic en un programa basat en iniciatives/serveis d'educació, recerca i consultoria en Ciència de la Nutrició, el Benestar i l'Envelliment de la Salut. Realització de tasques relacionades amb suport a la gestió, gestió de projectes, educació, recerca i innovació i creació de continguts.
Març de 2023–Actualment: Consultor sènior de màrqueting mèdic – Et al pharma. Afers mèdics, redacció mèdica, educació mèdica, interpretació d'estratègia.
Febrer de 2022-febrer de 2023: Departament d'Afers Mèdics (assessor mèdic / MSL), Afers mèdics d'Amgen, Pla mèdic, Educació mèdica, Comunicació científica, Gestió de projectes digitals, Redacció mèdica.
Novembre 2020–Febrer 2022: Contracte de Recerca Postdoctoral – Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CIBEROBN)
Desembre 2019–novembre 2020: Contracte de Recerca Postdoctoral – Universitat de Barcelona
Octubre 2015–Octubre 2019: Contracte de recerca predoctoral, beca de professorat en formació (FPU) – Universitat de Barcelona

Articles

  • Journal of functional foods, Consumption of peanut products enhances the production of microbial phenolic metabolites related with memory and stress response: Results from the ARISTOTLE trial
    Nom: Parilli, I.; López, R.; Domínguez, I.; Vallverdú, A.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2023
    Vol.: 108 Núm.: 105746
  • Antioxidants, Urinary Phenolic Metabolites Associated with Peanut Consumption May Have a Beneficial Impact on Vascular Health Biomarkers
    Nom: Parilli, I.; Domínguez, I.; Vallverdú, A.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2023
    Vol.: 12 Núm.: 3
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/antiox12030698 ISSN o títol: 2076-3921
  • Frontiers in Nutrition, Effect of Peanut Consumption on Cardiovascular Risk Factors: A Randomized Clinical Trial and Meta-Analysis
    Nom: Parilli, I.; Hurtado-Barroso, S.; Guasch, M.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2022
    Vol.: 9
    DOI: https://dx.doi.org/10.3389/fnut.2022.853378 ISSN o títol: 2296-861X
  • Antioxidants, Effect of Crushing Peanuts on Fatty Acid and Phenolic Bioaccessibility: A Long-Term Study
    Nom: Parilli, I.; Domínguez, I.; Arancibia, C.; Marhuenda, M.; Vallverdú, A.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2022
    Vol.: 11 Núm.: 2
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/antiox11020423 ISSN o títol: 2076-3921
  • CLINICAL NUTRITION, Consumption of peanut products improves memory and stress response in healthy adults from the ARISTOTLE study: A 6-month randomized controlled trial
    Nom: Parilli, I.; Domínguez, I.; Trius, M.; Castellví, M.; Bosch, B.; Castro, S.; Estruch, R.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2021
    Pàgina d'inici: 5556 Pàgina final: 5567 Vol.: 40 Núm.: 11
  • Advances in Nutrition, Vegetable and Fruit Consumption and Prognosis Among Cancer Survivors: A Systematic Review and Meta-Analysis of Cohort Studies
    Nom: Hurtado-Barroso, S.; Trius, M.; Lamuela, R.; Zamora, R. Rol: Autor Data de publicació: 2020
    Pàgina d'inici: 1569 Pàgina final: 1582 Vol.: 11 Núm.: 6
    DOI: https://dx.doi.org/10.1093/advances/nmaa082 ISSN o títol: 2156-5376
  • Nutrients, Effects of Dietary Phytoestrogens on Hormones throughout a Human Lifespan: A Review
    Nom: Domínguez, I.; Yago, M.; Salas, A.; Tresserra, A.; Hurtado-Barroso, S. Rol: Autor Data de publicació: 2020
    Vol.: 12 Núm.: 8
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/nu12082456 ISSN o títol: 2072-6643
  • FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, Cuisinomics: MS-based untargeted approach reveals chemical modulation by a recipe during home cooking
    Nom: Rinaldi , J.; Quifer, P.; Hurtado-Barroso, S.; Illan, M.; Torrado, X.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2020
    Vol.: 138 Núm.: Pt B
  • Antioxidants, Increase of 4-Hydroxybenzoic, a Bioactive Phenolic Compound, after an Organic Intervention Diet
    Nom: Hurtado-Barroso, S.; Quifer, P.; Marhuenda, M.; Rinaldi, J.; Tresserra, A.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2019
    Vol.: 8 Núm.: 9
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/antiox8090340 ISSN o títol: 2076-3921
  • Journal of the Science of Food and Agriculture, Mediterranean sofrito home-cooking technique enhances polyphenol content in tomato sauce
    Nom: Rinaldi , J.; Quifer, P.; Westrin, V.; Hurtado-Barroso, S.; Torrado, X.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2019
    Pàgina d'inici: 6535 Pàgina final: 6545 Vol.: 99 Núm.: 14
    DOI: https://dx.doi.org/10.1002/jsfa.9934 ISSN o títol: 1097-0010
  • Molecules, Using Extra Virgin Olive Oil to Cook Vegetables Enhances Polyphenol and Carotenoid Extractability: A Study Applying the sofrito Technique
    Nom: Rinaldi , J.; Quifer, P.; Francetto, F.; Hurtado-Barroso, S.; Illan, M.; Torrado, X.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2019
    Vol.: 24 Núm.: 8
  • Nutrients, Acute Effect of a Single Dose of Tomato Sofrito on Plasmatic Inflammatory Biomarkers in Healthy Men
    Nom: Hurtado-Barroso, S.; Martínez, M.; Rinaldi, J.; Quifer, P.; Vallverdú, A.; Pérez, S.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2019
    Vol.: 11 Núm.: 4
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/nu11040851 ISSN o títol: 2072-6643
  • Critical Reviews in Food Science and Nutrition, Organic food and the impact on human health
    Nom: Hurtado-Barroso, S.; Tresserra, A.; Vallverdú, A.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2019
    Pàgina d'inici: 704 Pàgina final: 714 Vol.: 59 Núm.: 4
  • European journal of clinical nutrition, A review of factors that affect carotenoid concentrations in human plasma: differences between Mediterranean and Northern diets
    Nom: Marhuenda, M.; Hurtado-Barroso, S.; Tresserra, A.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2018
    Pàgina d'inici: 18 Pàgina final: 25 Vol.: 72
  • Nutrients, Changing to a Low-Polyphenol Diet Alters Vascular Biomarkers in Healthy Men after Only Two Weeks
    Nom: Hurtado-Barroso, S.; Quifer, P.; Rinaldi , J.; Pérez, S.; Tresserra, A.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2018
    Vol.: 10 Núm.: 11
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/nu10111766 ISSN o títol: 2072-6643
  • FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, Home cooking and ingredient synergism improve lycopene isomer production in Sofrito
    Nom: Rinaldi , J.; Tran, C.; Hurtado-Barroso, S.; Martinez, M.; Illan, M.; Lamuela, R. Rol: Autor Data de publicació: 2017
    Pàgina d'inici: 851 Pàgina final: 861 Vol.: 99 Núm.: Pt 2
  • International Journal of Molecular Sciences, Development of an Advanced HPLC-MS/MS Method for the Determination of Carotenoids and Fat-Soluble Vitamins in Human Plasma
    Nom: Hrvolová, B.; Martínez, M.; Colmán, M.; Hurtado-Barroso, S.; Lamuela, R.; Kalina, J. Rol: Autor Data de publicació: 2016
    Vol.: 17 Núm.: 10
    DOI: https://dx.doi.org/10.3390/ijms17101719 ISSN o títol: 1422-0067
Curs 2024-2025 - Període: 01/09/2024 - 31/08/2025
  • Grau
    Grau en Ciències Biomèdiques
    • - Pràctiques Externes
    • - Patologia Cel·lular i Molecular
    • - Nutrició
    • - Biomedicina Integrada I
    • - Treball de Fi de Grau
    • - Tècniques d'Anàlisi Biomèdica II
Curs 2023-2024 - Període: 01/09/2023 - 31/08/2024
  • Grau
    Grau en Ciències Biomèdiques
    • - Pràctiques Externes
    • - Patologia Cel·lular i Molecular
    • - Treball de Fi de Grau
    • - Tècniques d'Anàlisi Biomèdica II
    • - Biomedicina Integrada I