30/05/2022

Enrique Rovira-Beleta parla sobre la Barcelona accessible en la I Exposició Iberoamericana d’Accessibilitat, Innovació i Turisme

El professor de UIC Barcelona School of Architecture, Enrique Rovira-Beleta, ha participat, com a convidat especial, en la I Exposició Iberoamericana d’Accessibilitat, Innovació i Turisme. Organitzada pel comitè Expo+Accessible, durant els dies 19 i 20 de maig, les jornades van tenir lloc de manera telemàtica, amb una participació de més de 1.500 persones de tot el món

“Accessibilitat desapercebuda”. Aquest va ser el títol de la ponència que va impartir el professor director del Postgrau en Accessibilitat: Especialista en Disseny Universal, Rovira-Beleta. Posteriorment, va participar en la taula rodona “Barcelona accessible, una ciutat per viure, una ciutat per visitar”, organitzada per Turisme de Barcelona i que, segons les dades estadístiques, va ser la que més assistents va tenir durant tot el congrés.

En aquesta taula rodona, també hi van participar Joan Ramon Riera, regidor de l’Ajuntament de Barcelona-Districte de Les Corts i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat-IMPD; Irene Calvis, representant del Gran Liceu de Barcelona, i Elena Salas, representant dels Hotels Ilunion a Barcelona.

Rovira-Beleta, que va ser responsable de l’accessibilitat dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 1992, del Fòrum de les Cultures Barcelona 2004 —a més de l’Expo Zaragoza 2008 i de l’Estudi de Viabilitat del Conjunt Monumental de l’Alhambra i el Generalife—, va parlar de l’evolució de l’accessibilitat de Barcelona, des del 92.

L’objectiu del congrés era identificar projectes innovadors i competitius amb els quals es pot iniciar una relació comercial, fomentar sinèrgies i trobar oportunitats de negoci entre col·lectius relacionats amb l’accessibilitat, la inclusió i la convivència plena de totes les persones. En aquest sentit, explica el professor de l’assignatura obligatòria d’Accessibilitat a UIC Barcelona, aquestes ponències “ens han permès contactar amb organitzacions d’altres països, com Mèxic, on ens van entrevistar, posteriorment, durant un acte difós per tot Llatinoamèrica”.

En aquest congrés, hi ha hagut 1.600 inscrits, de 42 països diferents, 110 ponents i moderadors, 86 estands virtuals i 32 conferències que han parlat de l’accessibilitat i la inclusió de manera transversal i l’han analitzat.